Všeč mi je bilo, ker so bili hitri. HACCP je potekal brez težav.
Zelo sem zadovoljna z izobraževanjem HACCP. Vse je bilo, kakor mora biti, nič kompliciranja, tako da toplo priporočam!
Ponudnika za HACCP smo našli na primerjam.si in lahko rečem, da je bil korekten, profesionalen in za ugodno ceno.
HACCP je sistem, ki zagotavlja varnost živil, namenjenih javnosti. HACCP omogoča prepoznavanje, oceno, ukrepanje in nadzor nad morebitno prisotnimi škodljivimi dejavniki v živilih.
Opravljanje izpita HACCP sicer ni obvezno, je pa v vseh obratih, ki se ukvarjajo s pripravo hrane, obvezna implementacija HACCP sistema. Vsak tak obrat mora po živilski zakonodaji izdelati načrt po standardih HACCP, vzpostaviti ustrezen sistem in voditi notranji nadzor nad sistemom HACCP, poleg tega pa tudi voditi ustrezno dokumentacijo, ki jo po potrebi preveri inšpektor za zdravo hrano.
Pozdravljeni. Imam na novo odprt sp in se ukvarjam z pakiranjem domačih izdelkov (www.domaca-zupca.si). Potreboval bi Haccp načrt z vso dokumentacijo. Gre za zelo majhen obrat, ki sem ga uredil v domači hiši (dva manjsa prostora). Nimam niti zaposlenih in delo opravljam samo jaz. Ukvarjam samo z izdelavo koncentratov za domače juhe. Delo obsega predvsem sušenje zelenjave v sušilnici, mešanje sestavin po recepturi ter pakiranje v končno embalažo. Lep dan še naprej,
Pozdravljeni, prosim za ponudbo izdelave HACCP načrta za manjšo gobjo farmo v centru Ljubljane. Na 12 m2 gojimo butične gourmet gobe - bukovi ostrigarji, šitake, resasti bradavec. Gre za gojenje primarnih proizvodov in v prihodnosti prodajo teh (svežih gob) restavracijam in trgovinam. Vse dobro in lep pozdrav,
Pozdravljeni, zanimam se za predavanje o novostih HACCP, želeli bi več informacij o akrilamidu in informacijo o tem ali je v šolah za dietno prehrano res potrebno voditi HACCP sistem ločeno. Želeli bi predavanje na naši šoli za vodje prehrane, kuhinje, ostale zaposlene v kuhinji. Predavanje običajno organiziramo za našo in sosednje šole. Če je mogoče, bi želeli termin v sredini januarja. Lep pozdrav, ,
Pozdravljeni, potrebujemo HACCP za mlečno proizvodnjo. Nekaj malega imamo že narejeno, vendar bi bilo potrebno vse postaviti na novo. Kasneje planiramo tudi opraviti IFS presojo. Mlečna proizvodnja bo obsegala tam nekje 50 izdelkov. Velik del proizvodnje bo avtomatiziran. Zaposlenih bo 5 ljudi. Hvala, lp
Zdravo. Za malo domačo obrt peka kruha, piškotov in pizz bi potrebovali načrt HACCP. Komu in kdaj ga moramo predložiti ali ga samo moramo imeti če pride neka inšpekcija? Vse bi se dogajalo v treh sobah in sicer: Soba s krušno pečjo, soba za pripravo testa, pomivanje posod in priročno skladišče v omari, soba za upravljanje, vodenje in izdajo izdelkov. Wc in garderoba bi bila v stanovanjskem delu, ker zaenkrat še niso predvideni tuji zaposleni. Hvala za odgovor in LP!
Pozdravljeni, zanimam se za HACCP izpit - potrebujem ga za upravljanje lokalnega/zasebnega vodovoda. Izpit bi opravljalo par oseb, točnega št, še nimamo določenega. Ter če bi se dalo izvedeti, če je osnovni HACCP dovolj za upravljanje/vzdrževanje vodovoda ali je potrebno še kakšno dodatno usposabljanje? In če opravljate tudi laboratorijske analize vode za potrebe državnih inšpekcij - analizo vode potrebujemo 2-4x letno. Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni, smo podjetje, ki se ukvarja s posredništvom živil. Z živili praktično nimamo stikov, ker celotno verigo (transport, skladiščenje, distribucija) izvajamo preko zunanjih partnerjev. Prosim za informacije glede potreb po HACCP načrtu in morebitnem izobraževanju, v kolikor je sploh potrebno. Podjetje trenutno nima zaposlenih. Hvala
Spoštovani! Začenjamo s prodajo prehranskih dopolnil za ljudi in krmnih dodatkov za živali. Smo zgolj posrednik izdelkov brez proizvodnje, imeli pa bomo manjše skladišče. Zanima nas, ali nudite HACCP izobraževanja in ali mi sploh potrebujemo HACCP izobraževanje? Dobili smo dve različni informaciji, ena je, da potrebujemo opraviti izobraževanje, druga pa, da moramo zgolj rokovati po HACCP sistemu, vendar verjetno potrebuješ za to kakšno potrdilo. Prosim za komunikacijo preko emaila. Hvala za odgovor! Lep pozdrav!
Pozdravljeni! Potrebujemo pregled HACCP dokumentacije, in morda tudi HACCP uposabljanja. Potrebujemo oceno tveganja, pregled požarne varnosti in ponudbo za zdravstveni pregled za zaposlene. Zaradi narave dela, se osebje v strežbi menja pogosto, osebje v kuhinji pa malo manj, vendar bi zato potrebovali približno 10-15 zdravstvenih pregledov na leto, zato bi, če je možno prosila tudi za količinski popust na zdravstvene preglede.
Izobraževanje Haccap. Poudarek čisti ne čisti del (ločevanje krp, desk, nožev). Označevanje in shranjevanje živil v hladilnikih in zmrzovalnikih. Shranjevanje vzorcev prejšnjega dne (24-48h). Natančno razložiti središčne temperature in vzdrževane temperature (kako dolgo je lahko živilo vzdrževano na 73 stopinjah. Obvezne evidence in priporočene evidence. Kazni v primeru nepravilnosti.