Zahtevaj brezplačne ponudbe za izdelavo energetske izkaznice v Sežani


Že 1.411 uporabnikov iz Sežane je izvajalca poiskalo prek primerjam.si

3 najboljših ponudnikov za izdelavo energetske izkaznice Sežana, 2022

10+
Let na tržišču

Storitve: energetska izkaznica za večstanovanjsko stavbo, energetska izkaznica za hišo, energetska izkaznica za stanovanje, energetske izkaznice, energetska izkaznica za poslovni prostor, izdelava energetske izkaznice, energetska izkaznica za javno stavbo.

Zahtevaj ponudbo
20+
Let na tržišču

Storitve: zidarstvo, hiša na ključ, gradbena podjetja, energetske izkaznice, energetska izkaznica za večstanovanjsko stavbo, energetska izkaznica za javno stavbo, izdelava energetske izkaznice, gradnja hiše, energetska izkaznica za poslovni prostor, gradbena dela, energetska izkaznica za hišo, energetska izkaznica za stanovanje, gradnja hiše na ključ, temeljna plošča, zidarska dela.

Zahtevaj ponudbo
5+
Let na tržišču

Storitve: energetska izkaznica za stanovanje, energetske izkaznice, energetska izkaznica za hišo, energetska izkaznica za javno stavbo, izdelava energetske izkaznice, energetska izkaznica za poslovni prostor, energetska izkaznica za večstanovanjsko stavbo.

Zahtevaj ponudbo

Pogosta vprašanja

  • Kaj je energetska izkaznica in kako jo pridobim?

    Energetska izkaznica je dokument, ki nam pove, kako energetsko učinkovita je posamezna nepremičnina. Prav tako vsebuje nasvete, ki nam povedo, kako energetsko učinkovitost še izboljšati. Namenjena je predvsem kupcu ali najemniku določene nepremičnine, saj bo z njo pridobil uvid v višino mesečnih stroškov.

  • V katerih primerih sem zakonsko obvezan pridobiti energetsko izkaznico?

    Energetske izkaznice za stanovanjsko hišo ne potrebujete, razen v primeru, da želite hišo prodati, pridobiti hipotekarni kredit ali jo oddati za leto dni ali več. Zakonsko obvezna pa je za vse javne objekte in poslovne stavbe. Sicer jo priporočamo v vsakem primeru, saj boste poleg informacij o energetski učinkovitosti hiše prejeli tudi predloge, kako jo narediti bolj ekološko in varčno.

  • Kaj je razlika med merjeno in računsko energetsko izkaznico in katero potrebujem?

    Računska energetska izkaznica se uporablja za izdelavo energetske izkaznice v stanovanjskih hišah. Pri tej se izračun energetskih kazalnikov opravi glede na standardne pogoje rabe stanovanj. Merjena energetska izkaznica, ki pa se uporablja samo za poslovne stavbe in javne objekte, se dela drugače. Izračun energetskih kazalnikov se pri merjenih energetskih izkaznicah izvede na podlagi podatkov o porabi energentov v stavbi. Taka hiša v uporabi vsaj eno leto, da lahko pridobimo dovolj podatkov za merjenje.

Podjetja za izdelavo energetske izkaznice po Sloveniji