Varovanje osebnih podatkov

Na določenih mestih portala primerjam.si zbiramo osebne podatke o uporabnikih, vendar zgolj, če jih uporabiki prostovoljno posredujejo. Na primerjam.si uporabnikom (“strankam”), ki izrazijo željo, pridobimo več ponudb podjetij, zato brez posredovanja podatkov tretjim osebam storitev ni mogoča.

Oddali ste povpraševanje – katere podatke o vas zbiramo?

Želite oddati brezplačno povpraševanje? Uporabnike, ki oddajo brezplačno povpraševanje na spletni strani primerjam.si, imenujemo »stranke«.

Pri oddaji povpraševanja vas bomo prosili za nekaj osebnih podatkov, kot so ime, priimek, telefonska številka, e-poštni naslov, in tehnične podatke. V nekaterih primerih, ko je to nujno za pripravo ponudbe, vas bomo poleg tega prosili še za podatek o naslovu oziroma lokaciji, ki je predmet povpraševanja. Nekatere podatke shranjujemo takoj ob vpisu v polje. Stran uporablja piškotke. Piškotki nam tehnično omogočijo oddajo povpraševanja na spletni strani in pomagajo oglaševati našo spletno stran.

Ponujate storitve na primerjam.si? Kateri podatki so potrebni za sodelovanje z nami?

Podjetja in druge pravne ali fizične osebe, ki ponujajo storitve na primerjam.si, imenujemo »naročniki«. Če se prijavite kot naročnik, vas bomo prosili za kontaktne podatke odgovornih oseb in oseb, zadolženih za sodelovanje s primerjam.si (ime, priimek, telefonska številka, e-poštni naslov). Včasih bomo zahtevali tudi potrditev identitete z osebnim dokumentom.

Kaj so tehnični podatki?

Obsegajo podatke o vašem IP naslovu, operacijskem sistemu in brskalniku, ki ga uporabljate za dostop do primerjam.si. Tehničnih podatkov ne bomo uporabili, da bi vas osebno identificirali, ampak da lahko prikažemo pravilno različico strani (mobilno/namizno) in drugače izboljšamo uporabnost spletne strani, analiziramo obisk, preverjamo napake.

Oddali ste povpraševanje – komu posredujemo vaše podatke?

Na kratko – naročnikom storitev posredovanja povpraševanj na primerjam.si (»naročnikom«). Vendar ne, preden ste to dvakrat zahtevali:

 1. Oddate povpraševanje na primerjam.si in vanj zapišete podatke, ki ste nam jih pripravljeni posredovati.
 2. Pokličemo in preverimo, ali resnično želite posredovati podatke za pripravo ponudb.
 3. Šele potem bomo izvajalcem (naročnikom) poslali vaše podatke (ime, priimek, telefonska številka, e-poštni naslov) in podatke o povpraševanju.
 4. Obvestimo vas, komu smo posredovali vaše povpraševanje.

Kako lahko naročnik uporabi vaše podatke?

 • Izključno z namenom priprave ponudbe in sklenitve posla s stranko.
 • Vsak naročnik zagotavlja, da osebnih podatkov strank v nobenem primeru ne bo posredoval drugim uporabnikom ali pogodbenim obdelovalcem, razen če je to potrebno za pripravo ponudbe. Enako velja za druge podatke (neosebne), ki so objavljeni v povpraševanju.

Vaših podatkov tretjim osebam, ki nimajo povezave z našo storitvijo, ne posredujemo. Podatkov fizičnih oseb ne delimo z drugimi podjetji in jih ne prodajamo obdelovalcem podatkov, ki nimajo povezave s storitvijo, ki ste jo naročili.

Po oddaji povpraševanja podatke varno shranimo. Podatke posredujemo ustreznim državnim organom ali sodiščem, če nam to nalaga zakon.

Piškotki in storitve, ki jih uporabljamo

Kot skoraj vse spletne strani uporabljamo piškotke. Piškotek vsebuje zaporedje črk in številk in se naloži na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran.

Naši piškotki

Zakaj jih uporabljamo:

 • Najosnovnejše delovanje strani (oddaja povpraševanja, registracija, pregledovanje ponudb).
 • Shranimo prijavo. S piškotkom se vam ni treba vsakič znova prijaviti na spletni strani.
 • Prilagodimo spletno stran uporabniku.

Piškotki zunanjih ponudnikov storitev (third party)

Kot večina strani uporabljamo “third party” piškotke. Brez njih ne bi imeli možnosti merjenja kakovosti storitev in oglaševanja, zato naša storitev najbrž ne bi delovala (vsekakor pa ne z brezplačnim zbiranjem ponudb).

Zakaj jih uporabljamo:

 • Statistične analize obiska strani.
 • Testiranje spletne strani.
 • Pogovor v živo z našimi svetovalci.
 • Piškotke uporabimo za oglaševalske kampanje.

Katere “third party” storitve uporabljamo?

Skoraj vsaka stran uporablja “analitična orodja”. Primerjam.si za analizo obiska in statistiko uporablja Google Analytics. Orodje ne prepozna podatkov o posameznikih, nam je pa v veliko pomoč pri merjenju učinkovitosti naših oglasnih kampanj. Če bi se radi izognili Googlovim analitičnim orodjem, obiščite: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Včasih želimo spletno stran spremeniti, vendar nismo prepričani, ali bo uporabnikom všeč. V ta namen uporabimo orodje za testiranje (Google optimize), ki spremembe prikaže le manjšemu delu uporabnikov. Na podlagi rezultatov se odločimo, ali je sprememba dobra.

Veliko uporabnikov naše strani želi pogovor z resnično osebo takoj na spletni strani, zato smo to omogočili preko spletnega klepeta. Storitev LivechatInc uporabnikom omogoči pogovor s svetovalcem znotraj spletne strani.

Uporabljamo storitev servicator.com, ki nam omogoča, da ohranjamo stik z uporabniki, ki so oddali povpraševanje, ali podjetji, ki obiskujejo našo spletno stran. Servicator nam omogoča prepoznati druge storitve, ki vas zanimajo, ko ste že oddali povpraševanje, in vam ponuditi ustrezne izvajalce.

Za oglaševanje uporabljamo storitev Google AdWords. Za več informacij in odjavo obiščite: https://adssettings.google.com Oglašujemo v iskalnih rezultatih, kot tudi preko grafičnih oglasov na drugih spletnih straneh. Naši oglasi se prikazujejo tudi v omrežju Facebook (več informacij in odjava: https://www.facebook.com/ads/preferences/), za kar uporabljamo njihovo orodje za oglaševanje. Oglase prikazujemo tudi uporabnikom, ki so v preteklosti obiskali našo spletno stran.

Kjer želimo prikazati zemljevid z lokacijo naročnika ali stranke, uporabimo storitev Google maps.

Za potrebe pošiljanja e-pošte, shranjevanja podatkov, varnostnih kopij, gostovanja spletne strani uporabljamo naslednje storitve obdelovalcev podatkov:

 • Amazon AWS – pošiljanje e-pošte, shranjevanje podatkov
 • Hetzner Online GmbH - gostovanje
 • Host Europe GmbH – gostovanje
 • Sendgrid, Inc – transakcijska e-pošta
 • SMSAPI - ComVision Sp. z o. o. - pošiljanje sporočil

Kakšna sporočila lahko pričakujete od nas?

Sporočila boste prejeli, če ste naša stranka (ste oddali povpraševanje). Če ste pri nas oddali povpraševanje, vas bomo obvestili o ponudbah, ki so vam jih naročniki poslali, ocenah naročnikov, storitvah, povezanih z vašim povpraševanjem, in komplementarnih storitvah. Poslali vam bomo povezave do profilov naročnikov na spletni strani in njihovih ocen. Vsa obvestila, ki jih boste prejeli, se nanašajo na vaše povpraševanje ali storitev primerjam.si.

Morda vas naše storitve ne zanimajo več, zato lahko na info@primerjam.si vedno zahtevate, da vam ponudb ne pošiljamo več. Seveda lahko zahtevate tudi izbris, popravek ali prenos vaših podatkov.