Cene kaminov so odvisne od več dejavnikov. Za vas smo preverili, kaj vse vpliva nanje in na kaj morate biti pozorni, da boste dobili kar največ vrednosti za vaš denar.

Termo kamin na drva (brez vgradnje)
Povprečna cena 2.800
Razpon cen 2.0003.600

Termo kamini kot medij za prenos toplote uporabljajo vodo, s katero lahko prek centralnega ogrevalnega sistema ogrevamo celotno hišo. Vir energije so drva, ki poleg toplote ustvarijo tudi prijetno atmosfero. Cena kamina je odvisna od modela, ponudnika, in podobno. Termo kamini na drva (brez vgradnje) stanejo v povprečju 2.800 €, najcenejše dobite že za 2.000 €.

Zahtevaj ponudbe
Toplozračni kamin na drva (brez vgradnje)
Povprečna cena 1.000
Razpon cen 7001.300

Toplozračni kamini grejejo prostor z izpihom toplega zraka. Vanje lahko vgradimo ventilatorske sisteme, kar pomeni, da lahko kamin s sistemom razvoda cevi postane vir ogrevanja za celotno hišo. Kurjenje na drva poleg toplote ustvari tudi prijetno atmosfero. Cena kamina je odvisna od velikosti, modela, ponudnika, in podobno. Toplozračni kamin na drva (brez vgradnje) stane v povprečju 1.000 €.

Zahtevaj ponudbe
Toplozračni kamin na pelete (brez vgradnje)
Povprečna cena 2.500
Razpon cen 2.0003.000

Toplozračni kamini grejejo prostor z izpihom toplega zraka. Vanje lahko vgradimo ventilatorske sisteme, kar pomeni, da lahko kamin s sistemom razvoda cevi postane vir ogrevanja za celotno hišo. Kamini, ki kot vir energije uporabljajo pelete, samodejno nalagajo pelete iz zalogovnika v kurišče, kar pomeni, da lahko kamin programirate, da kuri tudi, ko vas ni doma. Cena kamina je odvisna od modela, ponudnika, in podobno. Za toplozračni kamin na pelete (brez vgradnje) boste odšteli od 2.000 € do 3.000 €.

Zahtevaj ponudbe
Termo kamin na pelete (brez vgradnje)
Povprečna cena 3.500
Razpon cen 3.0004.000

Termo kamini kot medij za prenos toplote uporabljajo vodo, s katero lahko prek centralnega ogrevalnega sistema ogrevamo celotno hišo. Kamini, ki kot vir energije uporabljajo pelete, samodejno nalagajo pelete iz zalogovnika v kurišče. To pomeni, da rabijo tudi električno energijo, a hkrati imajo prednost, da lahko ogrevate, tudi ko vas ni doma. Cena kamina je odvisna od modela, ponudnika, in podobno. Za termo kamin na pekete (brez vgradnje) boste odšteli od 3.000 € do 4.000 €.

Zahtevaj ponudbe
Električni kamin (brez vgradnje)
Povprečna cena 300
Razpon cen 200500

Glavna prednost elektirčnega kamina je ta, da ne potrebuje dimnika. Za njihovo delovanje jih ni potrebno zalagati s poleni, zato je njihova uporaba zelo enostavna, čiščenje pa še bolj. Električni kamini namreč ne ustvarijo pravega ognja. Njihova cena je odvisna od modela, ponudnika, in podobno. Električni kamini (brez vgradnje) stanejo med 500 € in 200 €.

Zahtevaj ponudbe
Vgradnja - obzidava kamina
Povprečna cena 800
Razpon cen 4001.300

Vgradnja kamina je ključnega pomena, saj je le pravilno vgrajen kamin varen za dom. Za vgradnjo kamina najdite za to specializiranega mojstra. Cena je odvisna od vrste vgradnega kamina, zahtevnosti terena in postavke mojstra. Za vgradnjo - obzidavo kamina boste odšteli od 400 € do 1.300 €.

Zahtevaj ponudbe

Nedavna povpraševanja za kamine

Kamini, Kamini
Tip kamina: Toplozračni kamin (kroženje toplega zraka)
Površina ogrevanega objekta ali prostora (v m2): 70
Vrsta kuriva: Kamin na drva
Predviden rok izvedbe: Takoj
Potrebujete montažo?: Da
Vikend ima same kvadrature cca 60-70 m2 (spodaj manjši prostor, zgoraj večji prostor), imamo zelo omejen prostor, kamin naj bi bil med kuhinjo (majhna) in dnevno v steni med obema prostoroma. Najbolj mi je všeč tunelski kamin tako da bi bil med obema prostoroma, toda majhen. Sam kamin pa naj bi bil kvaliteten, tako da bi obdržal kar dolgo toploto. Kaminski vložek naj bi bil samo za občasno, ker imamo tudi plinsko ogrevanje. lp
Ig
Tip izdelka: Vgradni kamin
Površina prostora, ki ga želite ogrevati s kaminom (m2): 120
Predviden rok izvedbe: Več kot 3 mesece
Potrebujete montažo?: Da
Pozdravljeni, Potrebujem kaminski vložek na drva za ogrevanje v prehodnih obdobjih. Glavno ogrevanje je toplotna črpalka. površina je kvadratov v dveh nadstropjih, z postavitvijo kamina v dnevno bivalnem prostoru (na sliki označen z rdečo piko) in vpih zraka v zgornje nadstropje. Zaradi postavitve dimnika dimenzij 40*40cm na notranji strani prostora iščeva rešitev z vložkom ki bi bil ožji (globina) in nebi preveč posegal v prostor in tako razdelil prostor. Hvala za ponudbe,
Ljubljana
Tip izdelka: Vgradni kamin
Površina prostora, ki ga želite ogrevati s kaminom (m2): 30
Predviden rok izvedbe: Takoj
Potrebujete montažo?: Da
Spoštovani, kupila sem gorilnik na bioetanol dimenzije d. cm x š.13,5 cm x gl. 8 cm, ki bi ga rada vzidala v steno. Potrebujem ohišje kamina v črni barvi dimenzij d. cm x v. 50 cm x gl. 30 cm, ki mora imeti odprtino za gorilnik in režo za steklo dimenzij d. cm x š. 7 mm x gl. 3 cm. Prosim za ponudbe za kamin na drva / pelete in plinski kamin. V priponki pošiljam skico ohišja in dve sliki gorilnika. Prosim za ponudbo. Za vse ostale info sem dosegljiva na . Lepo vas pozdravljam, Barbara Tekavec
Kamini, Kamini
Rogašovci
Tip izdelka: Vgradni kamin
Površina prostora, ki ga želite ogrevati s kaminom (m2): 62
Predviden rok izvedbe: Več kot 3 mesece
Potrebujete montažo?: Da
Pozdravljeni, 3-strani kaminski vložek primeren za nizkoenergijsko hišo. vrata bi naj bila širine nekje od mm naprej Kamin bo služil kot sekundarno ogrevanje. hiša bo ogrevana z toplotno črpalko. V hiši bo prezračevanje, PREZRAČEVALNA NAPRAVA M FLEX AIR. Pošiljam vam prilogo iz katere je razviden položaj kamina v hiši in površina prostora ter končen izgled kamina v tem stilu do stropa. Hvala in lp
Zgornje Jezersko
Tip izdelka: Vgradni kamin
Površina prostora, ki ga želite ogrevati s kaminom: 30 m2
Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
Potrebujete montažo?: Da
Pozdravljeni! Gre za obnovitev mansardnega stanovanja. V kuhinji potrebujemo izgradnjo dimnika za napo. V dnevni sobi bi postavili vgradni kamin, zato potrebujemo vse kar spada k projektu. Svetovanje, izgradnjo dimnika, vgradnjo/zidanje kamina ter kamin. V roku meseca bi najprej potrebovali izgradnjo inox dimnika v kuhinji, za kamin se ne mudi. Lep pozdrav.