Koliko boste odšteli za leseno teraso? Objavljamo informativne cene, ki smo jih zbrali na osnovi izvedenih projektov naših strank.

Lesena terasa
Povprečna cena 30 €/m2
Razpon cen 2535 €/m2

Terasa iz naravnega materiala, kot je les, da občutek topline in nežnosti. Vse lesene terase so načeloma zelo vzdržne in zanesljive, specifične lastnosti terase pa so odvisne od vrste lesa, ki ga izberete. Od vrste lesa je najbolj odvisna tudi cena. Priporočamo, da leseno teraso redno vzdržujete z brušenjem in nanosom zaščitnega premaza, da bo obstala dlje časa. Lesene terase stanejo v povprečju 30 €/m2, najcenejše dobite že za 25 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Montaža lesene terase
Povprečna cena 35 €/m2
Razpon cen 2545 €/m2

Cena montaže lesene terase po navadi zajema pripravo podlage, izdelavo podkonstrukcije ter polaganje lesenih desk. Odvisna je od zahtevnosti podlage, materiala in velikosti terase. Po navadi se obračuna na kvadratni meter. Najnižja cena, ki jo boste plačali za montažo lesene terase, je 25 €/m2, najvišja pa 45 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Les za teraso Teak Burma
Povprečna cena 130 €/m2
Razpon cen 120140 €/m2

Teak Burma je eden od najbolj dragocenih lesov na svetu. Na dotik je mehak in žameten, poleg tega se ne upogiba, lomi in ne počrni. Primeren je za gradnjo elegantnih teras. Cena se obračuna na kvadratni meter in je odvisna predvsem od kakovosti lesa. Za les za teraso Teak Burma vam bodo zaračunali med 120 €/m2 in 140 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Les za teraso Teak
Povprečna cena 60 €/m2
Razpon cen 5070 €/m2

Les Teak je močan in trajen, njegova življenjska doba je več kot 50 let. Odporen je na vremenske in temperaturne spremembe, zato je zelo primeren za gradnjo zunanjih teras. Cena se obračuna na kvadratni meter in je odvisna od kakovosti lesa. Les za teraso Teak stane med 70 €/m2 in 50 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Terasa iz sibirskega macesna (delo in material)
Povprečna cena 63 €/m2
Razpon cen 5570 €/m2

V montažo terase je vračunana priprava podlage, izdelava podkostrukcije, lesene deske iz lesa sibirskega macesna in polaganje desk. Terasa iz sibirskega macesna je trpežna in odporna na temperaturne spremembe. Po navadi se obračuna na kvadratni meter. Terase iz sibirskega lesa (delo in material) stanejo v povprečju 63 €/m2, najcenejše dobite že za 55 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Les za teraso sibirski macesen
Povprečna cena 20 €/m2
Razpon cen 1525 €/m2

SIbirski macesen je gost in težak les, zato je tudi zelo stabilen in obstojen. Odporen je na vremenske in temperaturne spremembe, zato je zelo primeren za zunanje terase. Cena se obračuna na kvadratni meter in je odvisna od kakovosti lesa. Najnižja cena, ki jo boste plačali za les za teraso sibirski macesen, je 15 €/m2, najvišja pa 25 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
WPC terasa (delo in material)
Povprečna cena 80 €/m2
Razpon cen 60100 €/m2

Cena postavljanja terase po navadi zajema pripravo podlage, izdelavo podkonstrukcije in polaganje desk. WPC terasa ima naraven videz, je trpežna in dolgo obstojna. Cena se obračuna na kvadratni meter, odvisna je od materiala in ponudnika. Za WPC teraso (delo in material) vam bodo zaračunali med 60 €/m2 in 100 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
WPC terasne deske
Povprečna cena 40 €/m2
Razpon cen 3545 €/m2

WPC deske so sestavljene iz lesnega kompozita (les + umetne mase) in plastične mreže. Deske imajo naraven videz in so zelo odporne, polaganje terase pa je bolj enostavno kot polaganje lesene terase. WPC terasne deske se obračunajo na kvadratni meter. WPC terasne deske stanejo med 45 €/m2 in 35 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Les za teraso Cumaru
Povprečna cena 50 €/m2
Razpon cen 4555 €/m2

Les za teraso Cumaro je odporen na vlago, sonce in temperaturne spremembe. Je rdečkasto rjave do rumeno rjave barve in je zelo gost ter trd. Je tudi težko gorljiv, zato je ena izmed boljših izbir za postavitev zunanje terase. Cena se obračuna na kvadratni meter in je odvisna od kakovosti lesa. Les za teraso Cumaru stane med 55 €/m2 in 45 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Nedavna povpraševanja za lesene terase

Lesene terase, Lesene terase
Golnik
Površina terase (v m2): 25
Kakšne pode želite (material)?: Lesene obloge
Potrebujete montažo?: Da
Predviden rok izvedbe: Takoj
za objekt na Golniku potrebujemo dobavo, izdelavo in montažo teraso po priloženih skicah...prosim za ponudbe in predloge oz variante WPC , Teak , Macesen ...je zunanja terasa ki je delno pod nadstreškom delno na prostem , je položena na drenažno nasutje ...deske so deb. 28mm, širine 9-11 cm na leseni podkonstrukciji npr. 8x5 cm. Hvala
Lesene terase, Pod za terase
Golnik
Površina terase (v m2): 25
Kakšne pode želite (material)?: Lesene obloge
Potrebujete montažo?: Da
Predviden rok izvedbe: Takoj
Pozdravljeni. Za objekt na Golniku potrebujemo dobavo, izdelavo in montažo teraso po priloženih skicah...prosim za ponudbe in predloge oz variante WPC , Teak , Macesen ...je zunanja terasa ki je delno pod nadstreškom delno na prostem , je položena na drenažno nasutje ...deske so deb. 28mm, širine 9-11 cm na leseni podkonstrukciji npr. 8x5 cm. Hvala
Lesene terase, Lesene terase
Blagovica
Predviden rok izvedbe: Več kot 3 mesece
Pozdravljeni! Na teraso bi rada postavil nadstrešek z ravno streho. Ker je terasa obrnjena na zahodno stran potrebujem tudi senčenje zahodne strani nadstreška zaradi popoldanskega sonca. Velikost nadstreška je cca 25m2. Stal bi lahko samostojno ali bi bil fiksiran na zadnji strani na steno hiše, ki ima narejeno fasado in je obloge do zidakov cca 25cm. Rad bi kovinsko konstrukcijo z ravno streho (hidroizolacija). Hvala in lp.
Ljubljana
Površina terase (v m2): 21
Kakšne pode želite (material)?: Lesene obloge
Potrebujete montažo?: Da
Predviden rok izvedbe: Takoj
Pozdravljeni. Prosim za ponudbo za izdelavo lesene terase (cumaru, teak, ipe...). Za teraso je pripravljena AB plosca z robnikom. Visina koncnega tlaka od podlage je 6 cm, terasa meri 4.7m x 4.5m. AB plosca je narejena v naklonu za 1 stopinjo in na koncu drenaza (kanalete). Glede vijacenja nimam preferenc, lahko je tudi z vrha (po moznosti s čepi). Hvala, LP
Juršinci
Površina terase (v m2): 10
Kakšne pode želite (material)?: Lesene obloge
Potrebujete montažo?: Da
Predviden rok izvedbe: Takoj
Izdelava pokrite terase velikosti 10m2. Terasa je betonska izolirana z stirodurom, prekrita z estrihom plus prevlečena z vodoodporno betonsko maso. Želeli bi kompletno montažo z izdelavo podkonstrukcije poglobljene luknje da skrijemo vijake. Želja je sibirski macesen sive barve, po dogovoru mogoče tudi wpc. Rok izvedbe cca 1 mesec
Lesene terase, Lesene terase
Šentjernej
Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
Želeli bi urediti teraso, ki naj bi imela stekleno streho, nosilno konstukcijo kovinsko ali leseno, iz strani pa bi en del zaprli z lesenimi deskami (izgled žaluzije), en del pa bi dali samo nizko ograjo (nekaj v stilu z ostalim delom). Gre za majhno teraso, cca 10 m2. Potrebno je še odstraniti zgornji balkon. V prilogi slika trenutnega stanja in potem željenega stanja (brez jacuzzija, ki je na sliki)
Domžale
Površina terase: 48 m2
Kakšne pode želite (material)?: WPC (lesno-plastični kompozit)
Potrebujete montažo?: Da
Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
Pozdravljeni, Prosim vas za tehnične podatke - kakšne dimenzije "desk" so na voljo in ponudbo za teraso WPC dolžine 12,5 m in širine 3 - 3,1 m, barva rjava. Predvidevam, da je mogoče uporabiti WPC deske dolžine 3m? V prilogi pošiljam tudi tloris. Prosim tudi za informacijo o dobavnem roku in morebitni možnosti montaže. Hvala in lep pozdrav, Visinski Visinski
Ljubljana
Površina terase: 6 m2
Kakšne pode želite (material)?: Lesene obloge
Potrebujete montažo?: Da
Predviden rok izvedbe: Takoj
Pozdravljeni, sanirati je potrebno balkonska tla iz dotrajsnih desk. Odstranitev desk in menjava z novimi iz kvalitetnega tika ali sibirskega macesna. Nekaj več dela bo ker je kovinska ograja dobra in jo ni mogoče povsem odstraniti iz balkona. Za dodatno informacijo nas lahko poklicete. Rok izdelace takoj ali v roku cca 1 meseca. Balkon je v drugem nadstropju. Lep pozdrav.
Radomlje
Površina terase: 15 m2
Kakšne pode želite (material)?: Še ne vem
Potrebujete montažo?: Da
Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
Iščem izvajalca za manjšo leseno teraso - podest (cca 14,5 - 15m2). Asimetrične oblike z ravnimi linijami, s stopnico in zabojem na eni strani. Glede materiala bi potrebovali svetovanje - podest bi bil brez strehe, poleg kvalitete pa vsekakor igra pomembno vlogo tudi cena. Predviden rok izvedbe ko bo mogoče, najraje najpozneje do konca meseca maja.
Lesene terase, Lesena terasa
Lendava
Površina terase: 25 m2
Kakšne pode želite (material)?: Še ne vem
Potrebujete montažo?: Da
Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
Pozdravljeni, iščemo nekoga, ki bi pri nas doma naredil teraso z nadstreškom + polaganje pralnih plošč oz. tlakovcev. Gre za cca 20-25m². Ker smo na hribu se je potrebno prilagoditi obstoječemu stanju. Z prednje strani terase imamo predvidene škarpninke zaradi hriba. Vsekakor potreben ogled zaradi specifičnosti terena. Hvala in lp