Nasveti
Mizarstvo
Kako izbrati dobrega mizarja?

Kako izbrati dobrega mizarja?

Dober mizar je zagotovilo, da bo izdelek iz lesa lep, kakovosten in bo z vami še vrsto let. Sledite spodnjim napotkom, če želite izbrati pravega mizarja za svoj projekt.

Mlad moški v mizarski delavnici z mizarskim orodjem in računalnikom pred seboj

Kako torej izbrati pravega mizarja?

1. Ugotovite, kakšnega mizarja sploh potrebujete

Vsak mizar obdeluje les, a večina je specializirana za določen izdelek ali storitev. Prvi korak je, da ugotovite, kaj sploh potrebujete. Če potrebujete kuhinjo, boste verjetno izbrali drugega mizarja, kot če želite zgraditi lesen nadstrešek ali vgradno omaro.

2. Preverite reference različnih mizarjev

Za začetek povprašate družinske člane, prijatelje in znance, ki so imeli pred kratkim projekt, podoben vašemu. Najboljši znak dobrega mizarja so priporočila njegovih prejšnjih strank. Na spletni strani Primerjam.si boste našli samo preverjene in kakovostne mizarje v vaši bližini.

3. Pridobite več ponudb za mizarska dela

Pomembno pri izbiri pravega mizarja je tudi, da se prepričate, da bo obrtnik izvedel delo, na način, kot si ga želite, ne da bi pri tem presegel vaš proračun. Primerjam.si vam omogoča, da z enim samim povpraševanjem pridete do 6 različnih ponudb, kar vam bo prihranilo veliko časa, energije in živcev.

Zahtevaj brezplačne ponudbe mizarjev

4. Pogovorite se o materialih, ki jih mizar uporablja

Mizarja vedno vprašajte, s kakšnimi materiali dela in se dogovorite, kdo mora priskrbeti materiale, potrebne za izvedbo projekta. Če želite material kupiti sami, se z mizarjem predhodno posvetujte, kje, kaj in koliko kupiti.

5. Dogovorite se o ceni in rokih izdelave

Cena mora poleg materialov vsebovati tudi delo. Poskrbite, da bodo ponudbe jasno razdelane in primerljive med seboj. Vključujejo naj tudi približno časovnico in rok izvedbe. V primeru, da so stroški za material visoki, lahko izvajalec zahteva predplačilo, načeloma pa nikoli ne plačajte vsega vnaprej, počakajte, da je delo končano in ste ga imeli možnost pregledati.

6. Pozanimajte se o garanciji za mizarsko delo

Zadnji korak, preden se odločite za najboljšega mizarja za vaše potrebe, je, da preverite, kakšno garancijo vam mizar nudi. Koliko časa traja garancija? So v garanciji tudi materiali, ki jih je mojster uporabljal pri delu? Kaj se zgodi v primeru, če gre kaj narobe? Kdo bo nosil stroške popravil in zamenjav?