Za katere objekte NE potrebujem gradbenega dovoljenja?

Da bi odgovorili na zgornje vprašanje, moramo najprej opredeliti, katere tipe objektov razlikujemo. Uredba o razvrščanju objektov (glede na zahtevnost) deli objekte v 4 skupine: enostavni, nezahtevni, manj zahtevni in zahtevni objekti.

Ali se sprememba namembnosti stavbe splača?

Želite pisarno spremeniti v prelepo stanovanje? Ali staro stanovanje v gostinski objekt? Za ta podvig morate spremeniti namembnost objekta, ki vključuje precejšnjo dokumentacijo in stroške. Pa se ta sprememba še vedno splača bolj, kot nakup novega namenskega objekta?

Tipski načrti hiš - da ali ne?

Vsi, ki resno razmišljate o gradnji novega doma, ste naleteli tudi na tipske načrte hiš. Danes so tipski načrti hiš priljubljeni zato, ker so cenejši od klasičnega načrta. Kaj je torej bolje izbrati? Cenejši tipski ali projektni načrt, posebej izdelan za vas?

Kakšni so stroški pridobivanja gradbenega dovoljenja

Postopek pridobitve gradbenega dovoljenja ni zgolj dolgotrajen, temveč so z njim povezani tudi visoki stroški.

V nadaljevanju preberite, kakšni so stroški pridobivanja gradbenega dovoljenja.


Kako pridobim gradbeno dovoljenje

Postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja lahko razdelimo v naslednje faze:

[REQUEST_BANNER]

Notranji oblikovalci – 10 idej za majhna stanovanja

V manjših stanovanjih vsak kvadratni meter šteje. Pripravili smo vam 10 idej notranjih oblikovalcev, ki majhen prostor naredijo funkcionalen in maksimalno izkoriščen. V kolikor iščete bolj poglobljene ideje za vaše stanovanje, izpolnite obrazec in se posvetujte s strokovnjaki za notranji dizajn.

Koliko stane arhitekt?

Koliko stanejo arhitekturne storitve? Če gradite novo hišo, morda delate prizidek, iščete nasvete glede opreme stanovanja... Takrat potrebujete arhitekta. Kako dragi ali poceni pa so slovenski arhitekti? Poglejte si nekaj primerov spodaj: