Notranji oblikovalci – 10 idej za majhna stanovanja

V manjših stanovanjih vsak kvadratni meter šteje. Pripravili smo vam 10 idej notranjih oblikovalcev, ki majhen prostor naredijo funkcionalen in maksimalno izkoriščen. V kolikor iščete bolj poglobljene ideje za vaše stanovanje, izpolnite obrazec in se posvetujte s strokovnjaki za notranji dizajn.

1.Dodatna etaža

Bi si želeli večnadstropno stanovanje? Z dodatno etažo je to mogoče. Pridobili boste dodaten prostor, ki je lahko namenjen spalnici, dnevni sobi ali postavitvi fitness naprav. 

Ideje za stanovanje, dodatna etaža

2.Pograd

Pograde imamo radi, saj nam podobno kot dodatna etaža omogočijo dodaten izkoristek prostora. Ne le klasični dvojni, vendar moderen pograd s prostorom pod njim. Pod ležiščem si lahko omislimo delovni prostor z mizo, sedežno garnituro ali omaro za oblačila.

Ideja za izkoriščen prostor pod pogradom

3.Izkoristite prostor pod stopnicami

Pod stopnicami je ogromno neizkoriščenega prostora. Vgradite omaro za čevlje, pospravite oddeje ali preprosto obesite zimske plašče.

Pametno izkoirščen prostor pod stopnicami

Iščete arhitekta za notranje oblikovanje?


4.Prihranite prostor v kuhinji

Preprosto pravilo: obesite vse, kar se obesiti da. Ogromno prostora boste prihranili že s tem, da boste obesili ponve in lonce. Priporočamo tudi, da obesite skodelice, kozarce za vino in seveda nože (na magnet). Prihranili boste veliko prostora in časa z iskanjem.

Majhna kuhinja - obesite kuhinjsko posodo


5.Knjige postavite na police

Znebite se reklamnih revij in ostale navlake. Knjige, CD-je, DVD-je pospravite na police. V dnevni sobi bo takoj več prostora.

Knjige pospravite visoko na police

6. Police v višavo

Namesto nočne omarice si omislite police. Kupite preproste police (naj bodo to za zgoščenke) in jih obesite navpično.

Vertikalno obrnjene police

7.Kavč postelja (raztegljivi kavč)

Namesto sobe za goste, priporočamo sedežno garnituro, ki se lahko raztegne v posteljo. Ležišče raztegnete po potrebi in je odlična rešitev za občasne prenočevalce.

Raztegljivi kavč - namesto sobe za goste

8. Izkoristite prostor pod posteljo

Prostor pod posteljo ni namenjen le nabiranju prahu, vendar ga lahko odlično izkoristite. Pospravite kovčke, posteljnino, oddeje in debela zimska oblačila.

Sezonska in zimska debela oblačila pospravimo pod posteljo

9.Organizirajte prostor v omari

Dvakrat letno se znebite starih oblek in si ponovno organizirajte omaro. Uporabite obešalnike tako, da bodo srajce visele vzdolž, obesite hlače, šale in rute.

Obesite oblačila in pridobite prostor v omari

10. Stroj nad stroj

Pralni in sušilni stroj lahko postavite v kopalnico ali v kot na hodniku. Postavite enega nad drugega in prihranite prostor.  

Pralni in sušillni stroj v stanovanju

Iščete arhitekta za notranje oblikovanje?