Nasveti
Arhitekti
Notranji oblikovalci – 10 idej za majhna stanovanja

Notranji oblikovalci – 10 idej za majhna stanovanja

V manjših stanovanjih vsak kvadratni meter šteje. Pripravili smo vam 10 idej notranjih oblikovalcev, ki majhen prostor naredijo funkcionalen in maksimalno izkoriščen. V kolikor iščete bolj poglobljene ideje za vaše stanovanje, izpolnite obrazec in se posvetujte s strokovnjaki za notranji dizajn.

1. Dodatna etaža

Bi si želeli večnadstropno stanovanje? Z dodatno etažo je to mogoče. Pridobili boste dodaten prostor, ki je lahko namenjen spalnici, dnevni sobi ali postavitvi fitness naprav.
Majhno stanovanje s stopniščem, ki vodi na podest nad dnevnim prostorom - kot dodatna etaža.

2. Pograd

Pograde imamo radi, saj nam podobno kot dodatna etaža omogočijo dodaten izkoristek prostora. Ne le klasični dvojni, vendar moderen pograd s prostorom pod njim. Pod ležiščem si lahko omislimo delovni prostor z mizo, sedežno garnituro ali omaro za oblačila.
Dvignjena postelja, pod katero je dnevna soba.

3. Izkoristite prostor pod stopnicami

Pod stopnicami je ogromno neizkoriščenega prostora. Vgradite omaro za čevlje, pospravite oddeje ali preprosto obesite zimske plašče.
Leseno stopnišče, pod katerim so omare in predali za shranjevanje stvari.

Zahtevaj brezplačne ponudbe notranjih oblikovalcev

4. Prihranite prostor v kuhinji

Preprosto pravilo: obesite vse, kar se obesiti da. Ogromno prostora boste prihranili že s tem, da boste obesili ponve in lonce. Priporočamo tudi, da obesite skodelice, kozarce za vino in seveda nože (na magnet). Prihranili boste veliko prostora in časa z iskanjem.
Obešene ponve in lonci v kuhinji.

5. Knjige postavite na police

Znebite se reklamnih revij in ostale navlake. Knjige, CD-je, DVD-je pospravite na police. V dnevni sobi bo takoj več prostora.
Spalnica s posteljo in polnimi knjižnimi policami pod stropom.

6. Police v višavo

Namesto nočne omarice si omislite police. Kupite preproste police (naj bodo to za zgoščenke) in jih obesite navpično.
Police v kotu sobe, nameščene ena nad drugo od postelje do stropa.

7. Kavč postelja (raztegljivi kavč)

Namesto sobe za goste, priporočamo sedežno garnituro, ki se lahko raztegne v posteljo. Ležišče raztegnete po potrebi in je odlična rešitev za občasne prenočevalce.
Zložljiva postelja, nameščena nad kavčem.

8. Izkoristite prostor pod posteljo

Prostor pod posteljo ni namenjen le nabiranju prahu, vendar ga lahko odlično izkoristite. Pospravite kovčke, posteljnino, oddeje in debela zimska oblačila.
Dvignjena postelja, pod katero so predalniki, polni oblačil.

9. Organizirajte prostor v omari

Dvakrat letno se znebite starih oblek in si ponovno organizirajte omaro. Uporabite obešalnike tako, da bodo srajce visele vzdolž, obesite hlače, šale in rute.
Majice obešene na obešalnik vertikalno.

10. Stroj nad stroj

Pralni in sušilni stroj lahko postavite v kopalnico ali v kot na hodniku. Postavite enega nad drugega in prihranite prostor.
Sušilni stroj, nameščen nad pralni stroj.

Zahtevaj brezplačne ponudbe notranjih oblikovalcev