Cene za prenovo kopalnice

Koliko nas bo stala prenova kopalnice? Oglejmo si okvirni pregled del in cene za 20m2 kopalnice.

Moderna kopalnica v bež barvi z belo sanitarno opremo in kovinskim radiatorjem.

1. Rušitvena dela

Rušitvena dela pri stari kopalnici pomenijo odstranjevanje obstoječe sanitarne opreme (sanitarije, umivalnik, tuš ali kad), odstranjevanje starih ploščic in cevi in odvoz na deponijo.
Okvirna cena rušitvenih del je 200-300EUR. Odvisna je od velikosti kopalnice, oddaljenosti od deponije, stroškov deponije, ...

2. Napeljava vodovodnih inštalacij

Prenova kopalnice zahteva celovit pregled vodovodnih in kanalizacijskih inštalacij. Če gre za kopalnico v stari zgradbi ali nameravamo spremeniti postavitev sanitarne opreme, je priporočeno zamenjati kompletne vodovodne in odtočne inštalacije.
Prenova vodovoda in odtokov nas bo stala 500-900€.

3. Zamenjava električnih inštalacij

Zamenjava in popravilo električnih instalacij vključuje menjavo vtičnic, stropne in druge razsvetljave..
Cena prenove električnih inštalacij se prične pri 120EUR.

4. Polaganje ploščic

Cena polaganja ploščic znaša okrog 20EUR/m2, čeprav se najdejo tudi mojstri, ki ploščice položijo za 15EUR/m2.
Tako nas bo polaganje ploščic v kopalnici velikosti 20m2 stalo 300-400EUR. V ceno ni vključen material (ploščice in lepilo).
Stenske ploščice stanejo v povprečju od 10EUR/m2, medtem ko je cena za talne ploščice od 8EUR/m2 naprej. Pri tem obstaja velika razlika v ceni in kvaliteti med ploščicami prvega in tretjega razreda. Ceni je potrebno dodati še ceno lepila za ploščice - okoli 3EUR/m2, in ceno fugirne mase, ki stane 3-5EUR/kg, porabi pa se je 0.5kg/m2.

5. Vgradnja in cena sanitarne opreme

Cena vgradnje umivalnika in stranišča je 30-50EUR, za tuš pa znaša 90-150EUR.
Kot pri ploščicah, se tudi tudi cene sanitarnih elementov razlikujejo. Okvirna cena umivalnika je 30-80EUR, WC školjke 40-90EUR, kotlička 30-60EUR, tuš kabine od 180EUR. Cena sanitarne opreme višje kakovosti in dizajna je lahko tudi do dvakrat višja. Če pogledamo še cene pip za umivalnik, kad ali tuš, je začetna cena 40EUR.

Računajte, da prenova kopalnice traja vsaj 15 dni. Najbolje je prenoviti kopalnico pozno spomladi ali poleti, ko so dnevi daljši in se material lahko dobro posuši.

Zahtevaj brezplačne ponudbe za obnovo kopalnice

Cene za prenovo kopalnice, 2021