Kakšne komarnike naj kupim za balkonska vrata?

Za drsna in krilna balkonska vrata, vrata večjih dimenzij in panoramske stene so najbolj primerni drsni, plise in krilni komarniki, medtem ko so za okna najbolj primerni fiksni in rolo komarniki.

Komarniki za balkonska vrata so zasnovani tako, da lahko enostavno in pogosto prehajate iz notranjih prostorov na balkon, teraso, vrt, rastlinjak in druge zunanje površine. Preberite več o značilnostih posameznih vrst komarnikov tako za okna kot za vrata.

Ne pozabite, da komarnike za balkonska vrata lahko namestite naknadno ali sočasno z vgradnjo zunanjih senčil. Običajno se komarniki montirajo pod zunanjimi senčili, kot so žaluzije, rolete in polkna.

Zahtevaj brezplačne ponudbe za senčila

Drsni komarniki za balkonska vrata

Drsni komarnik na balkonskih vratih.Najbolj primerno za:

  • Drsna balkonska vrata, drsno dvižna balkonska vrata, panoramske stene,
  • vrata, kjer je dovolj prostora za pomikanje levo in desno,
  • vrata večjih površin, kjer bi bilo krilo komarnika preveliko za nemoteno odpiranje in zato tudi nestabilno, in za steklene površine, kjer je stranski del fiksen.

Gladko drsenje po enotirnih ali dvotirnih alu vodilih

V spodnjem in zgornjem delu so pritrjena vodila iz aluminija, ki so lahko enotirna ali dvotirna. Po vodilih skupaj s krogličnimi ležaji teče krilo komarnika, ki ga z mehkim potiskom premikate v horizontalni smeri po drsniku, tako da komarnik gladko drsi in se zapelje brez zatikanja.

Od enokrilne izvedbe do izdelave štirih panelov za večje površine

Odločite se lahko za drsne komarnike v enokrilni ali dvokrilni izvedbi, z njimi pa lahko zaščitite tudi večje steklene površine, saj jih lahko izdelajo v več krilni izvedbi do štirih panelov. Enojno drsno krilo lahko izdelajo v maksimalnih dimenzijah 250 x 350 cm, medtem ko so skupne dimenzije pri trojni izvedbi 580 x 350 cm. Zaradi ojačanih vogalnih profilov in novih tehnologij izdelave tudi več krilne izvedbe ne potrebujejo vmesnih prečk za ojačitev ogrodja, kar daje vratom estetski videz.

Odpiranje iz notranje in zunanje strani z ročaji in/ali z nogo

Balkonska vrata z drsnim komarnikom lahko odpirate tako iz notranje kot iz zunanje strani. Običajno se v okvirju izdelajo priročni ročaji za drsno pomikanje, lahko pa naročite tudi vgradnjo profila, s pomočjo katerega boste lahko komarnik v spodnjem delu odpirali z nogo, kar je uporabno takrat, ko imate polne roke.

Montaža tudi tam, kjer je zelo malo globine (primerno za kombiniranje s senčili)

Drsni komarniki se montirajo frontalno na zunanjo stran vrat. Ker za namestitev potrebujejo zelo malo globine, so odlična izbira, če jih želite kombinirati z roletami in žaluzijami večjih dimenzij.

Cena za drsni komarnik: 350 € (za ena dvojna balkonska vrata z montažo)

Plise komarniki za balkonska vrata

Plise komarnik na balkonskih vratih.Najbolj primerno za:

  • Namestitev tja, kjer želite racionalno izkoristiti majhen in omejen prostor, saj je plise komarnik tako ozek, da ne potrebuje dodatnega prostora za montažo.
  • Enojna in dvojna balkonska vrata in panoramske stene, ki imajo različno visok prag ali pa so povsem brez pragu.
  • Vrata, kjer se komarnik s krilom ne bi mogel odpirati zaradi velikih dimenzij.
  • Za večje steklene površine, kjer je mogoče urediti sredinsko odpiranje, da se komarnik (do širine 500 cm) zaustavi v katerikoli poziciji proti stranicam.

Ko komarnika ne potrebujete, harmonika mrežico stisnete v stranski profil

Plise komarnik ne bo motil vašega pogleda, ko ga ne boste potrebovali v sezoni brez komarjev oziroma pozimi. Plisirano mrežico iz odprtega položaja, ki vas ščiti pred komarji, enostavno stisnete v harmoniko in jo skupaj s komarnikom zložite v stranski profil.

Plisirana mreža je okrepljena z napenjalnimi vrvicami za stalno napetost

Mrežica komarnika je plisirana, kar pomeni, da je nagubana in na stičiščih šivana s tkanino iz polipropilena. Primerna je za zaščito večjih površin, zato ker je okrepljena z napenjalnimi vrvicami, ki zagotavljajo nenehno napetost in raven tek mreže.

Spodnji profili se lahko vgradijo v zelo nizke pragove

Spodnji profili, ki merijo samo 4 mm, se lahko vgradijo v zelo nizke pohodne pragove. Za nemoteno prehajanje pa se profili lahko vgradijo tudi na balkonska vrata in panoramske stene, ki nimajo pragov.

Horizontalno upravljanje z enostavnim potiskom stranskega profila

Plise komarnik lahko tako iz notranje kot iz zunanje strani enostavno potisnete oziroma potegnete v delu stranskega profila in ga po vodilih pomikate horizontalno (levo in desno) ter ga ustavite na katerikoli poziciji.

Montaža enojne ali dvojne izvedbe z možnostjo vgradnje pod senčila

Naročite lahko enojno izvedbo do širine 180 cm z zapiranjem z leve ali desne strani, ali pa dvojno izvedbo komarnika do širine 350 cm z zapiranje proti sredini. Plise komarnik zavzema zelo malo prostora, zato nudi odlično rešitev za vgradnjo pod zunanja senčila (rolete in žaluzije).

Cena za plise komarnik = 260 € (za ena enojna balkonska vrata z montažo)

Cena za plise komarnik = 340 € (za ena dvojna balkonska vrata z montažo)

Zahtevaj brezplačne ponudbe za senčila

Krilni komarniki za balkonska vrata

Krilni komarnik na balkonskih vratih.Najbolj primerno za:

  • Za balkonska vrata, skozi katera pogosto prehajate in jih odpirate/zapirate navzven ali navznoter oziroma na način kot navadna vrata.
  • Za enokrilna balkonska vrata do širine 120 cm.

Prilagojen način odpiranja (navznoter, navzven ali nihajno v obe smeri)

Krilnim komarnikom rečemo tudi komarniška vrata, saj se prilagajajo načinu odpiranja balkonskih vrat. Lahko jih odpirate navznoter ali navzven do 120 stopinj pod kotom odpiranja. Izberete lahko tudi nihajni krilni okvir, ki vam omogoča, da komarnik odpirate v obe smeri do 240 stopinj.

Priročen samodejni sistem zapiranja z vzmetmi in magnetom

Samozapiralne vzmeti (panti z vzmetjo) na nasadilih skupaj z magneti na vratnem podboju zagotavljajo, da se komarnik samodejno ter tiho in počasi zapre za vami, kar je še posebej uporabno takrat, ko s polnimi rokami prehajate skozi balkonska vrata in nimate možnosti, da bi jih ročno zaprli. Samozapiralni sistem tudi zagotavlja, da komarnik ostane zaprt v močnem vetru in prepihu.

Montaža krila na podboj vrat ali na stranska vodila rolet/žaluzij

Ker samozapiralni komarnik deluje po principu vrat, se njegovo alu krilo fiksno privijači na vratni podboj. Krilo, znotraj katerega je vpeta mrežica, je sestavljeno iz profilov in se prek tečajev montira v podboj. Zatorej, na eni strani komarnika so panti, na drugi strani pa magnet, kamor se zatakne krilo komarnika. Samozapiralni komarnik lahko montirajo tudi na že nameščena stranska vodila zunanjih rolet ali žaluzij.

Možnost izdelave lopute za male živali in namestitve profila s tesnilno ščetko

Če imate psa ali mačko, lahko naročite krilni komarnik z dodatno vgrajeno loputo, zato da imajo živali lahko prosto prehod. Proizvajalci lahko na dno krila dodajo poseben profil s tesnilno ščetko, ki preprečuje toplotne izgube ter žuželkam onemogoča, da bi se priplazile v prostore. Profil lahko vgradijo tudi pri vratih brez pragu.

Cena za krilni komarnik = 250 € (za ena enojna balkonska vrata z montažo)

Zahtevaj brezplačne ponudbe za senčila