Nasveti
Vrata
Koliko boste plačali za nova vhodna vrata?

Koliko boste plačali za nova vhodna vrata?

Cene vhodnih vrat se gibljejo od 800 EUR navzgor, odvisno od materiala. Pri vhodnih vratih ni pomemben le videz, temveč tudi njihova izolativnost, varnost in trpežnost, saj morajo vrata zdržati raznolike razmere.

Glede na potrebe lahko izberemo aluminij, les, ali plastiko. Pogoste in priljubljene različice so tudi kombinacija les-aluminij, PVC-aluminij ali kombinacija s steklom.

Vhodna vrata iz lesa, stekla in aluminija.
Zahtevaj brezplačne ponudbe za vrata

Aluminijasta vhodna vrata

CENA: od 1800 EUR naprej
OPIS: Aluminij je čvrst in korozijsko obstojen material, zato je odlična izbira, ko gre za vrata, ki so močno izpostavljena zunanjim vplivom. Aluminijasta vrata imajo visok nivo zračne tesnosti ter zvočne in toplotne izolativnosti. Vrata spadajo v višji cenovni razred, vendar imajo izredno dolgo življenjsko dobo.

Lesena vrata

CENA: od 1000 EUR naprej
OPIS: Prednosti lesenih vrat so zvočna in toplotna izolativnost, uravnavanje vlažnosti v prostoru, majhna poraba energije za predelavo ter ekološka neoporečnost. Les je naravni material, sposoben prilagajanja vremenskim razmeram; sprejema in oddaja vlago ter s tem uravnava nivo vlažnosti v prostoru. V primerjavi z aluminijem je bolj občutljiv na vremenske razmere. Kljub temu tudi lesena vrata zagotavljajo dolgotrajno rešitev.

PVC vhodna vrata

CENA: od 800 EUR naprej
OPIS: PVC vrata so cenovno ugodnejša izbira. Prednost PVC vrat je tudi nezahtevna nega, saj jih ni potrebno lakirati, barvati ali ščititi pred škodljivci. Vrata so zaradi visokokakovostnih umetnih materialov bistveno bolj odporna na vse vremenske vplive. Pri izbiri pa je pomembna kvaliteta, saj le visokokakovostna vrata zagotavljajo dobro izolativnost in se ne povesijo.

Kombinacija les-ALU

CENA: od 1200 EUR naprej
OPIS: kombinacija združuje prednosti lesa s trpežnostjo aluminija. Les je naraven material, ki v prostor vnaša toplino, vrata pa na zunanji strani varuje aluminijasta maska, ki je neobčutljiva na dež, sneg in temperaturne razlike. Poleg estetskih prednosti lesa vrata zagotavljajo tudi toplotno in zvočno izolacijo. Vrata so bolj trpežna od lesenih.

Kombinacija PVC-ALU

CENA: od 1200 EUR naprej
OPIS: PVC-ALU vhodna vrata so nadgradnja klasičnih PVC vrat. Vrata so izdelana iz PVC profila in oblečena v ALU podlogo. S tem so bolj stabilna in odporna proti zunanjim vplivom.

Kombinacija s steklom

CENA: od 1500 EUR naprej
OPIS: vrata so lahko tudi v celoti ali delno (stekleno polnilo) izdelana iz stekla. Za izdelavo se uporabi trdnejše in odpornejše steklo. Z napredkom tehnologije in razvojem materialov je steklo tudi bolj termično izolativno. Prednost stekla je, da v prostor vnese več svetlobe. Steklena vrata pa zahtevajo pogostejše čiščenje in večjo pazljivost, da ne pride do poškodb.

Zahtevaj brezplačne ponudbe za vrata