Cene storitev
Fasade
Fasada

Koliko stane fasada?

 • 4055 €/m2
  Fasada
Zahtevaj ponudbe

Na primerjam.si že vrsto let spremljamo, kje se gibljejo cene fasad in koliko stanejo izvedeni projekti naših strank. Za vas smo zbrali okvirne cene, ki vam jih bodo zaračunali izvajalci.


Izdelava fasade (izolator stiropor, 10 cm)

 • 3843 €/m2

Cena velja za izdelavo celotne fasade, kar pomeni za postopke izoliranja, ometanja in barvanja fasade. Najbolj je pogojena z vrsto izolacije, ki jo izberete. Stiropor je najbolj priljubljen izolator v Sloveniji. Je lahek in slabo absorbira vodo, kar pomeni, da bo hiša odporna na plesni in gnitje. Izolacija v debelini 10 centimetov vam bo povzročila velike toplotne izgube, zato vam svetujemo, da posežete po debelejši izolaciji. Optimalna debelina izolacije iz stiroporja je za slovensko podnebje 17 cm. Za izdelavo fasade (izolator stiropor, 10 cm) vam bodo zaračunali med 38 €/m2 in 43 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Izdelava fasade (izolator stiropor, 15 cm)

 • 4045 €/m2

Izdelava fasade vključuje izolacijo fasade, omet in barvanje. Cena je najbolj odvisna od vrste izolatorja. Stiropor pri tem spada med ugodnejše opcije. V Sloveniji je najbolj priljubljeni izolator. Ker slabo absorbira vodo, bo vaša fasada varna pred plesnijo. Optimalna debelina izolacije iz stiroporja je 17 cm - to je tudi debelina, pri kateri ste upravičeni do nepovratnih sredstev iz Eko sklada. Za None boste morali odšteti med 40 €/m2 in 45 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Izdelava fasade (izolator stiropor, 20 cm)

 • 4552 €/m2

Izdelava fasade zajema izolacijo fasade, izdelavo ometa in barvanje. Cena je najbolj odvisna od toplotnega izolatorja - stiropor spada med ugodnejše opcije. Stiropor za fasade je lahek izolacijski material, ki je izdelan iz drobnih kroglic polistirena. Ima precej visoko toplotno prevodnost in nizko paroprepustnost, kar pomeni, da bo vaša fasada odporna na plesni. Z izolacijo v debelini 20 centimetrov in več boste ustvarili nizkoenergijsko hišo in na dolgi rok privarčevali pri stroških ogrevanja. Tako bo manjši tudi vaš vpliv na okolje. Cena za izdelavo fasade (izolator stiropor, 20 cm) se giblje od 45 €/m2 do 52 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Izdelava fasade (izolator grafitni stiropor, 10 cm)

 • 3945 €/m2

Cena izdelave fasade (izolacije, ometa, barvanja) je v največji meri odvisna od vrste in debeline izolatorja. Grafitni stirotor ima 20% višjo toplotno izolativnost kot navaden stiropor, zato lahko za isto izolacijo uporabimo tanjši sloj. Zaščita 10 cm vseeno večinoma ni zadostna in vas bo dolgororočno stala več, saj bodo stroški ogravanja zelo visoki. Že z 3 cm debelejšo izolacijo boste dosegli veliko boljšo energetsko učinkovitost, hkrati pa boste upravičeni do sredstev iz Eko sklada. Za izdelave fasade (izolator grafitni stiropor, 10 cm) vam bodo zaračunali med 39 €/m2 in 45 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Izdelava fasade (izolator grafitni stiropor, 15 cm)

 • 4450 €/m2

Izdelava fasade vključuje izolacijo, ometanje in barvanje fasade. Cena je najbolj odvisna od vrste izolatorja. Grafitni stiropor se od klasičnega belega stiropora razlikuje v tem, da vsebuje delce granita. Je boljši izolator od navadnega stiroporja in zmanjšuje možnost nastanka površinske kondenzacije na notranji strani zidov. Njegova toplotna prevodnost je le 0,032 W/mK. Običajno se zato lahko pri izolaciji hiše uporabi manjša debelina, kot bi se v primeru uporabe stiropora. Z grafitnim storiporjem debeline 15 cm ste že upravičeni do nepovratnih sredstev iz Eko sklada. Cena za izdelavo fasade (izolator grafitni stiropor, 15 cm) se giblje od 44 €/m2 do 50 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Izdelava fasade (izolator grafitni stiropor, 20 cm)

 • 5258 €/m2

Izdelava fasade vključuje izolacijo fasade, ometanje in zaključno barvanje fasade. Cena je v največji meri pogojena z vrsto izolacije: grafitni stiropor ima za 20% boljšo izolativnost kot navadni stiropor. Primeren je tako za novogradnje kot tudi za toplotne obnove objektov. Z debelino izolacije 20 cm boste dosegli zelo dober toplotni prihranek, vaša hiša pa bo veljala za pasivno, kar pomeni, da boste ne boste imeli negativnega vpliva na okolje, hkrati pa boste imeli zelo nizke stroške. Izdelava fasade (izolator grafitni stiropor, 20 cm) stane v povprečju 54 €/m2, najnižje cene se začnejo že pri 52 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Izdelava fasade (izolator kamena volna, 10 cm)

 • 5258 €/m2

Delanje fasade zajema izolacijo fasade, ometanje in pleskanje fasade. Cena fasade je odvisna predvsem od izolatorja in njegove debeline. Kamena stena je zelo dober izolator, njihova toplotna prevodnost je 0,035 W/mK. Plošče iz kamene volne so negorljive in se ne krčijo oziroma raztezajo. Bolj je izolator debel, boljša bo izoliranost stavbe in več boste prihranili pri ogrevanju. Z izolatorjem debeline 10 cm boste imeli precejšnje toplotne izgube, saj stavba ne bo optimalno izolirana. Optimalna debelina izolacije iz kamene volne je 16 cm. Cena za izdelavo fasade (izolator kamena volna, 10 cm) se giblje od 52 €/m2 do 58 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Izdelava fasade (izolator kamena volna, 15cm)

 • 5764 €/m2

Izdelava fasade zajema izolacijo, ometanje in barvanje fasade. Cena je odvisna predvsem od vrste izolatorja in njegove debeline. Kamena volna s toplotno prevodnostjo cca 0,035 W/mK in več velja za enega izmed boljših izolatorjev, a z 15 cm izolacije vaša hiša še ne bo veljala za nizkoenergijsko: za to potrebujete izolatorja debeline vsaj 16 cm. Cena je sicer najbolj odvisna od površine in debeline izolacije. Najnižja cena, ki jo boste plačali za izdelavo fasade (izolator kamena volna, 15 cm), je 57 €/m2, najvišja pa 64 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Izdelava fasade (izolator kamena volna, 20 cm)

 • 6575 €/m2

Izdelava fasade zajema izolacijo, ometanje in barvanje fasade. Cena je najbolj odvisna od izolatorja in njegove debeline: boljše izolirane fasade bodo dražje, a z njimi boste znižali stroške ogravanja tudi do 30 odstotkov. Kamena volna velja za zelo dober izolator. Za kameno volno debeline 20 cm boste dobili tudi nepovratne subvencije Eko sklada (subvencionira se sicer izolacija 16 cm in več). Cena za izdelavo fasade (izolator kamena volna, 20 cm) se giblje od 65 €/m2 do 75 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Zaključni sloj fasade

 • 2838 €/m2

Kakovosten zaključni sloj fasade mora biti vodoodbojen, prepusten za paro, trajen, odporen na umazanijo in plesen. Cena nanosa zaključnega sloja fasade je najbolj odvisna od sloja, ki ga izberete (akrilni, silikatni, silikonski, mineralni ...). Cena fasade zaključnega sloja fasade znaša približno 30% celotne cene fasade. Zaključni sloj fasade stane med 38 €/m2 in 28 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Fasada

 • 4055 €/m2

Cena fasade je v največji meri odvisna od izbranega fasadnega sistema, to pomeni od izolacijskega materiala in debeline izolacije. Navedena je okvirna cena za m2 in vključuje komplet izdelavo fasade, od izolacije, zaključnega sloja do izdelave cokla. Med najpogosteje uporabljenimi izolacijskimi materiali sta stiropor oz. ekspandirani polistiren ter mineralna volna. Za fasade boste morali odšteti med 40 €/m2 in 55 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Nedavna povpraševanja za fasade

Nov objekt

 • Površina fasade (v m2): 220
 • Predviden rok izvedbe: Več kot 3 mesece
 • Vas zanima subvencija Ekosklada?: Da

Pozdravljeni, potrebujem izdelavo fasade z vključeno izolacijo; Kamnita volna 18cm po sistemu Baumit, 2X lepilo, fasadna mrežica, emulzija ter akrilni zaključni sloj 1,5 mm. Ponudba naj tudi vključuje vse preostale stroške: - postavitev fasadnega odra - izdelava fasade po balkonom iz stirocokl plošč debeline 13 cm-cokl - izdelava fasade debeline od 3-5 cm na stropih. Obdelava s fasadnim lepilom in mrežico ter izdelava akrilnega zaključnega sloja 1,5 mm - dobava in vgradnja okenskih polic debeline 2cm, širine do 25cm, vključno z odkapnim robom spodaj in zarezo ob špaleti - izdelava napušča iz XPS plošč debeline 3cm, skupaj z izdelavo podkonstrukcije iz pocinkanih profilov, obdelava s fasadnim lepilom, mrežico in vogalniki ter izdelava akrilnega zaključnega sloja 1,5mm Hvala, lp

Adaptacija

 • Površina fasade (v m2): 245
 • Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
 • Vas zanima subvencija Ekosklada?: Da

1. FASADA:, izvesti samo premaz obstoječe fasade, prednamaz in zaključni sloj fasade; 2. NAPUŠČ-FABIJON / podkonstrukcije: tipski pocinkani profili deb. 30mm, obloga XPS deb. 3cm, prvi sloj lepila z mrežico, drugi izravnalni sloj lepila, prednamaz, nanos zaključnega sloja fasade deb. 1,5mm. 3. ODER 4. PRIPRAVLJALNA DELA IN ČIŠČENJE

Nov objekt

 • Površina fasade (v m2): 240
 • Predviden rok izvedbe: Več kot 3 mesece
 • Vas zanima subvencija Ekosklada?: Ne

Debelina izolacije bo 20 cm (navaden stiropor), cokel 18 cm (navaden stiropor), (od površine m2 je 30 m2 cokla). Potrebno je izdelati m2 napušča (stirodur za napušč že imam). Pri oknih se namesti zaključne profile za roletna vodila (42m) Pri vhodnih vratih se namesti okenske profile (6m) Na balkonih se namesti odkapni profil (13m) Zaključni sloj (okna in vrata že odšteto): 30 m2 = antracit siva barva m2 = bela barva Lep pozdrav,

Adaptacija

 • Površina fasade (v m2): 250
 • Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
 • Vas zanima subvencija Ekosklada?: Da

Pozdravljeni, potrebujem adaptacijo fasade m2. Natančneje ,8 m2 fasade + 26,2 m2 podstavek hiše z izolacijsko ploščo napušč 79,8 m2 min 18cm izolacija Izvedba del mora ustrezati specifikaciji za ekosklad subvencijo. Več informacij o materijalih in energetski ustreznosti = ekoskladi.si. Hvala, lp

Adaptacija

 • Površina fasade (v m2): 310
 • Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
 • Vas zanima subvencija Ekosklada?: Da

Pozdravljeni, potrebujem: -izdelavo fasade po vašem sistemu z TI 12cm grafitnega stiropora (glede na zahteve ekosklada, obstoječa fasada ima 5cm izolacije - combi plošče) ---> ,0m2 - izdelava cokla višine 0,4 do 0,5m iz dekorativnega kamna (cena kamna do 30,0€/m2), (TI 10,0 cm stirodur oz. prilagoditi zahtevam ekosklada) ---->25,0m2 - odstranitev lesenega opaža ---->50,0m2 - nabava in vgradnja zunanjih okenskih polic širine cca 35 cm, (cena police do 40,0€/m1) ----> 30,0m1 - oblaganje balkonov v izbrani keramiki/granit/marmor (cena keramike do 30,0€/m2) -----> 15,0m2 - dobava in montaža inox balkonske ograje, po izbiri ------> 13,0m1 Hvala, LP

Adaptacija

 • Površina fasade (v m2): 235
 • Predviden rok izvedbe: Več kot 3 mesece
 • Vas zanima subvencija Ekosklada?: Ne

Na objektu je trenutno fasada brez izolacije. Predvidena je fasada z izolacijo 10cm, na nekaterih mestih pa 6cm. Celota obsega naslednje: - m2 izolacijske fasade deb. 10cm - 28m2 cokla z izolacijo 6cm (brez zaključnega sloja) - 56m2 podleplenje s stiroporom 3cm - poravnava trenutnega cokla - 70m2 - izdelava napušča strehe (škatla) z alu konstrukcijo in XPS 3cm - 18m2 izolacija stropov balkonov s 3cm stiroporom z vsemi fazami dela

Adaptacija

 • Površina fasade (v m2): 80
 • Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
 • Vas zanima subvencija Ekosklada?: Ne

Pozdravljeni, potrebujem adaptacijo fasade. Izolacija fasade (vsaj 10 cm izolacija) z zaključkom (okoli oken, itd.) - omet bele barve. V kolikor je opcija prosim tudi za ponudbo postavitve 6 zunanjih okenskih polic. Fasada 1: Izolacija (10 cm) + omet + zunanje okenske police (6x) 60m2 bruto površine, 7m2 je skupna površina oken. Skupna neto površina za izolacijo cca. 53m2. Mere zunanjih okenskih polic: cm, 70cm, 70cm, cm, 70cm, cm, 60cm Fasada2: Samo nanos ometa (brez izolacije) 18m2 površine Za boljšo predstavo in več informacij prilagam še slike. Željen termin zaključka del je 15.7. Lokacija izvedbe del: Okolica Nove Gorice (Volčja Draga)

Adaptacija

 • Površina fasade (v m2): 450
 • Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
 • Vas zanima subvencija Ekosklada?: Da

- sanacija fasade z izolacijo , debeline ca 12,5cm (za eko sklad) lambda 0,W/mK - m2, - izvedba cokla - ca 55m2, - okenske police , 2cm, viskont white oz. svetel cenejši kamen - ca 37m, - izdelava napušča ca 80m2, - predviden termin dela konec avgusta ali septembra, - Naslov, Hafnerjevo naselje, Škofja Loka.

Nov objekt

 • Površina fasade (v m2): 170
 • Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
 • Vas zanima subvencija Ekosklada?: Ne

Pozdravljeni. Potrebujem izdelavo fasade na novogradnji dimenzij 7 x 12 m pritličje + mansarda. Fasade je m2, balkona pa 10 m2, ki bi se ga prav tako s spodnje strani obdelalo s 16 cm fasade. Ponudba naj zajema dve okenski polici širine 80 cm. V coklu v višini 25 cm od tal naj bo 16 cm debel XPS. Zaključni sloj naj bo bele barve. LP

Nov objekt

 • Površina fasade (v m2): 500
 • Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
 • Vas zanima subvencija Ekosklada?: Ne

Pozdravljeni, Pošiljam vam povpraševanje za izdelavo fasade na hiši. Hiša je pravokotne oblike dolžine 20m in širine 9,5m, pritličje je zidano, nadstropje in mansarda pa bosta izdelana v skeletni izvedbi, zunaj zaprto z OSB ploščami. Skupna površina fasade znaša m2. Čelni napušči bodo že leseni in se fasadno ne bodo obdelovali, odkapni napušči širine 50 cm bodo ravno zaprti in fasadno obdelani, površina teh napuščev znaša 20m2. Na hiši sta dva balkona, vsak po 5m2, skupaj 10 m2. Fasada naj bi bila izdelana iz stiroporja debeline 16 cm 0,W/mk, ali grafitni stiropor 16cm 0,W/mk. Prosil bi za ponudbi za obe opciji.