Cene storitev
Gradnja hiše
Hiša na ključ

Koliko stane hiša na ključ?

 • 9001.500 €/m2
  Montažna hiša na ključ
 • 8001.250 €/m2
  Zidana hiša na ključ
Zahtevaj ponudbe

Vas zanima, koliko vam bodo zaračunali za hišo na ključ? Za vas smo zbrali okvirne cene izvajalcev, da boste lažje načrtovali prihodnje projekte.


Zidana hiša na ključ

 • 8001.250 €/m2

Gradnja zidane hiše na ključ je velik projekt. Po pripravi terena bo gradnja z vsemi potrebnimi deli trajala približno eno leto, kar je veliko dlje od gradnje montažne hiše. Je pa zidana hiša v primerjavi z montažno bolj stabilna. Cena močno variira glede na izvajalce, uporabljene materiale, zahtevnost terena, kompleksost postavitve zidov in prostorov, in podobno. Za zidano hišo na ključ boste odšteli od 800 €/m2 do 1.250 €/m2.

Montažna hiša na ključ

 • 9001.500 €/m2

Montažna hiša na ključ je že zgrajena hiša: hiša, v kateri so bila opravljena vsa gradbena in obrtniška dela in je pripravljena na vselitev. Primerna je za kupce, ki se ne želijo ukvarjati s procesom gradnje hiše. Cena variira glede na velikost hiše, kompleksnost objekta, lokacijo, uporabljene materiale in številne druge specifike. Za montažne hiše na ključ boste morali odšteti med 900 €/m2 in 1.500 €/m2.

Pasivna hiša na ključ

 • 1.4001.900 €/m2

Cilj pasivne hiše je ponuditi maksimalno ugodje za bivanje ob minimalni porabi energije. Pasivna zgradba mora izpolnjevati zahteve pasivne gradnje, da si lahko pridobi tudi uraden certifikat. Na primer, da hiša velja za pasivno, mora biti njena poraba energije za ogrevanje manjša od 15 kWh/m²a, poraba primarne energije pa ne sme presegati 120 kWh/m²a. Cena pasivne hiše na ključ (hiše, ki je pripravljena na vselitev) je med drugim odvisna od velikosti, vgrajenih materialov, in podobno. Najnižja cena, ki jo boste plačali za pasivno hišo na ključ, je 1.400 €/m2, najvišja pa 1.900 €/m2.

Masivna lesena hiša na ključ

 • 8001.300 €/m2

Masivne lesene hiše na ključ so sestavljene iz masivnih lesenih sten. Posamezna stena je narejena iz več slojev desk različne debeline. Deske so križno lepljeni, zato so takšne stene izjemno dimenzijsko stabilne. Tako lepljene plošče se najbolj obnesejo pri statičnih, potresnih in požarnih obremenitvah, zato je tako grajena hiša zelo varna. Poleg tega so deske med seboj zlepljene z lepilom, ki je človeku neškodljivo. Hiša na ključ je hiša, v kateri so že opravljena vsa gradbena in obrtniška dela in je pripravljena na vselitev. Cena je med drugim odvisna od velikosti in kakovosti vgradnih materialov. Masivne lesene hiše na ključ stanejo med 1.300 €/m2 in 800 €/m2.

Brunarica na ključ

 • 6001.000 €/m2

Brunarice so lesene hiše, ki so zgrajene iz lesenih brun, najpogosteje iz smreke ali bora. Brunarice so neobčutljive na potrese in vremenske spremembe, zato lahko dosegajo starost tudi 100 let. Sodobne brunarice so enegretsko zelo učinkovite. HIše na ključ so hiše, ki so že pripravljene na bivanje. Cena brunarice je med drugim odvisna od lesa, velikosti, ponudnika, lokaicje, in podobno.. Za brunarice na ključ boste morali odšteti med 600 €/m2 in 1.000 €/m2.

Nedavna povpraševanja za hiše na ključ

Gradnja po fazah

 • Površina objekta (v m2): 160
 • Tip gradnje: Klasična gradnja
 • Ali že imate gradbeno dovoljenje?: da
 • Katere gradbene faze naj vključuje ponudba?: I. gradbena faza (priprava zemljišča, zakoličenje objekta, izkop, temelji), II. gradbena faza (kletna plošča, klet), III. gradbena faza (izgradnja etaž, podstrešja in strehe)
 • Okvirni rok za začetek projekta: Več kot 3 mesece

V okolici Maribora (Fram) imava načrtovano gradnjo stanovanjske hiše m2 kar obsega bivalno klet (odprto na eno stran) in pritljičje. Papirji (dgd) so v fazi urejanja, nato pride še PZI, tako da računam da do zime bi morali biti papirji pripravljeni. Potem pa je od izvajalca odvisno, kdaj bi lahko začel z gradnjo. Gradnja je zamišljena nekako tako, da se klet zazida z betonskimi zidaki + izolacija, pritljičje (ki bo v osrednjem prostoru odprto do slemena) pa isospan, durisol... Rad bi tudi dobil malo več občutka oz. primerjave glede Isospan gradnje in klasika (cigl + izolacija). Prav tako še nisva povsem odločena glede kritine, odločava se med klasiko (opeka) in kovino Gerard, tudi tukaj bi rabila še kakšen nasvet oz. primerjavo. /10 in /11 k.o.

Adaptacija obstoječega objekta

 • Površina objekta (v m2): 50
 • Okvirni rok za začetek projekta: Več kot 3 mesece

Obnova starejše istrske kamnite hiše: fasada, streha, plošča, notranje stopnice, dimnik, stavbno pohištvo. Hiša trenutno ni naseljena. Najprej bi popravili streho, naredili notranjo ploščo, ter nato uredili oziroma pripravili fasado (morda samo fugiranje), ter pripravili hišo da bo bivalna. P + M. Hiša je razdeljena na dva dela (v dveh nivojih). Hvala, LP

Adaptacija obstoječega objekta

 • Površina objekta (v m2): 30
 • Okvirni rok za začetek projekta: 1 - 3 mesece

Zanima nas adaptacija uvoza v garažo za hišo. Uvoz je sestavljen iz dovoza + manjšega vrta kar skupaj obsega 6 m širine in 5 m dolžine - kar bi preuredili v atrij velikosti 6 m x 5 m - 30 m Uvoz v garažo je zdaj betoniran (naklon na 5 metrov uvoza je 60 cm) - ob uvozi je z obeh strani betonska škarpa, na eni strani škrape so rože, na drugi pa manjši dvignjen vrt ( 50 cm nad dovozno cesto v ulico) Obe škarpi bi porušili in atrij spustili/ poglobili na višino vhoda v garažo, na novo bi bilo potrebno betonirati dve škarpi straneh atrija v dolžini 6 in 5 metrov in višini v višini cca cm in cm + urediti dovozno pot v atrij za kolesa in motor, to je klančina cca 70 cm širine.

Gradnja po fazah

 • Površina objekta (v m2): 100
 • Tip gradnje: Klasična gradnja
 • Ali že imate gradbeno dovoljenje?: da
 • Katere gradbene faze naj vključuje ponudba?: I. gradbena faza (priprava zemljišča, zakoličenje objekta, izkop, temelji), II. gradbena faza (kletna plošča, klet), III. gradbena faza (izgradnja etaž, podstrešja in strehe), IV. gradbena faza (stavbno pohištvo, predelne stene, instalacije, tlaki, izolacija ...), V. gradbena faza - izvedba "na ključ" (zaključna g. dela: talne obloge, pleskanje ...)
 • Okvirni rok za začetek projekta: Več kot 3 mesece

Lepo pozdravljeni, potrebujem gradnjo klasične hiše po fazah, saj bom stari objekt zrušil, ter postavil na novo. Hiša neto uporabne površine cca. m2. Dnevna, kuhinja in jedilnica v skupnem prostoru, spalnica, 2 otroške sobe, kurilnica, vetrolov, utility, wc in kopalnica naj bi bila ločena. Pokrita terasa in garaža za 2 avta. Hvala, LP

Dozidava ali nadzidava

 • Površina objekta (v m2): 90
 • Okvirni rok za začetek projekta: 1 - 3 mesece

Hiša v velikosti 9x10 m, klet v zemlji, pritličje in mansarda urejena v samostojno stanovanje. K tej hiši bi, na eni strani, želeli prizidati pokrito teraso cca 4x5 m in na drgi strani hiše garažo za dva osebna vozila in manjšo počitniško prikolico. Načrtujemo tudi obnovo strehe in prilagoditev strehe prizidkom in pokritje obstoječe terase v mansardi hiše. Vse bi zaključili z zunanjo ureditvijo dostopnih poti in zunanjega terena. , e- naslov: mateja @gmail.com

Gradnja po fazah

 • Površina objekta (v m2): 160
 • Tip gradnje: Klasična gradnja
 • Ali že imate gradbeno dovoljenje?: ne
 • Katere gradbene faze naj vključuje ponudba?: I. gradbena faza (priprava zemljišča, zakoličenje objekta, izkop, temelji), III. gradbena faza (izgradnja etaž, podstrešja in strehe)
 • Okvirni rok za začetek projekta: Več kot 3 mesece

Iščem resnega izvajalca za gradnjo klasične hiše P+M (skupno m2) z zidaki iso-span. Smo tik pred oddajo vloge za gradbeno dovoljenje tako da pričakujem, da bi z gradnjo lahko začeli v začetku prihodnjega leta. Vsa arhitektura, ki je bila potrebna za PGD je priložena. Poleg glavnega objekta bi hkrati gradili prizidan enostaven objekt v velikosti 25m2. Hvala, LP

Hiša na ključ

 • Površina objekta (v m2): 160
 • Tip gradnje: Montažna gradnja
 • Ali že imate gradbeno dovoljenje?: ne
 • Okvirni rok za začetek projekta: Več kot 3 mesece

V pritljičju malo dvosobno stanovanje,ki se povezuje z skupnim prostorom z drugim stanovanjem. V skupnem prostoru pralni in sušilni stroj. Na papirju stoji malo stanovanje na vzhodu. Na zahodu ,večje stanovanje, velika dnevna soba z jedilnico in kuhinjo. Iz dnevne sobe velika pokrita terasa, spodaj še kopalnica in wc,in ena soba. Prvo nadstropje za veliko stanovanje še dve sobi,garderobna soba in kopalnica z wc. Malo stanovanje spodaj dnevna z kuhinjo skupaj, kopalnica z wc in ena spalnica, zgoraj pa dve sobi. Tudi malo stanovanje iz dnevne sobe mala pokrita terasa. Obe terasi gledata proti jugu na listu. Terasi sta ločeni, zato naj bi bil objekt v obliki črke T. L.p.

Gradnja po fazah

 • Površina objekta (v m2): 100
 • Tip gradnje: Brunarica
 • Ali že imate gradbeno dovoljenje?: ne
 • Katere gradbene faze naj vključuje ponudba?: I. gradbena faza (priprava zemljišča, zakoličenje objekta, izkop, temelji), IV. gradbena faza (stavbno pohištvo, predelne stene, instalacije, tlaki, izolacija ...), V. gradbena faza - izvedba "na ključ" (zaključna g. dela: talne obloge, pleskanje ...)
 • Okvirni rok za začetek projekta: 1 - 3 mesece

Pozdravljeni Na domačiji, bi namesto kolarnice postavil enokapno konstrukcijo iz pocinkanih profilov. Tlorisna površina 10 x 10 m. Višina stebrov 3m na 3,5 m. Streha pločevinasta kritina z 3 cm. izolacije. Stene pločevinasti paneli z 3 cm. izolacije z svetlobnim pasom - polikarbonat debeline 25 mm. Na sprednji strani bi bila odprtina za sekcijska dvižna vrata 2,5m višine x 3 m. širine . . Zraven teh vrat bi bil osebni prehod x cm. Hvala, LP

Adaptacija obstoječega objekta

 • Površina objekta (v m2): 100
 • Okvirni rok za začetek projekta: Več kot 3 mesece

Potrebovala bi rekonstrukcijo zg.dela hiše v novo samostojno stanovanje. Živimo v sedaj enostanovanjski hiši. Radi bi iz hiše naredili dve bivanjski enoti. Zgoraj bi bila z možem, spodaj pa moja starša. Torej zgoraj je xxa m2, rabila bi rekonstrukcijo prostorov. Tudi pri starših so potrebni popravki: iz garaže bi morali narediti spalnico, povečati je treba kopalnico. Objekt je pa v Ljubljani- Lamutova 33, Podutik. Hvala lepa S. .

Adaptacija obstoječega objekta

 • Površina objekta (v m2): 32
 • Okvirni rok za začetek projekta: Takoj

V stanovanju potrebujem sanacijo tal in sicer rušenje obstoječih tal postavitev hidroizolacijo in ponovno zazidavo tal za 16m2, potem potrebujem za 16m2 estrih na obstojeci betonski plosci. Potrebujem še rušenje stene za povečanje prostora. Okoli hiše pa potrebujem nekoga za ponovno zazidavo dotrajanih skarp. Hvala, LP