Za vas smo preverili, koliko boste v povprečju odšteli za sončno elektrarno. Poglejte si okvirne cene naših ponudnikov in kaj boste za to ceno dobili.

Sončna elektrarna moči 10 kWp
Povprečna cena 15.000
Razpon cen 14.00016.000

Z inštalacijo sončne elektrarne pridobite lasten vir energije, ki popolnoma pokrije potrebe po energiji za 30 let in več. Sončne elektrarne so precej drage, a investicija se vam z Eko skladom povrne v roku približno desetih let. S sončno elektrarno moči 10kWp boste letno proizvedli okoli 11000kWh, zanjo boste potrebovali streho površine cca 70m2. 11.000 kWp letno zadostuje za vso porabo elektrike povprečne stanovanjske hiše, vključno z ogrevanjem. Cena sončne elektrarne je odvisna od njene znamke, modela in kakovosti. Sončna elektrarna moči 10 kWp stane v povprečju 15.000 €.

Zahtevaj ponudbe
Sončna elektrarna moči 5 kWp
Povprečna cena 10.000
Razpon cen 9.00011.000

S postavitvijo sončne elektrarne pridobite energetsko neodvisnost za 30 let in več, kolikor znaša življenjska doba sončne elektrarne. Za sončno elektrarno z inštalirno močjo 5 kWp boste potrebovali okoli 35 kvadratnih metrov solarnih panelov na strehi. Proizvede 5.500 kWh letno, kar je dovolj energije za hišo, ki se ne ogreva z električno energijo. Če se hiša tudi ogreva z električno energijo, je količina elektrike, ki jo potrebuje na leto, odvisna od tega, kako nizkoenergijski so vgrajeni sistemi ogrevanja. Letna poraba energije variira med 6.500 (če ogrevate s toplotno črpalko) in 11.000 kWh (električni bojler in IR paneli). Naložba v sončno elektrarno je visoka, a se vam s pomočjo subvencije iz Eko sklada povrne že v desetih letih. Cena je sicerodvisna od modela, kvalitete, vrste sončne elektrarne in podobno. Sončna elektrarna moči 5 kWp stane v povprečju 10.000 €.

Zahtevaj ponudbe
Sončna elektrarne moči 1 kWp
Povprečna cena 2.000
Razpon cen 1.5002.500

Naložba v sončno elektrarno je zelo smiselna, saj v trenutku namestitve elektrarne znižate stroške električne enrgije za 75 odstotkov in pridobite energijsko neodvisnost. Kako močno sončno elektrarno potrebujete, je odvisno od tega, koliko energije porabite, od lokacije stavbe, njene orientacije in naklona strehe. Fotonapetostni modul nazivne moči 1 kVp letno v povprečju proizvede 1.100 kWh električne energije. Za ilustracijo: povprečna hiša, ki se ne ogreva na elektriko, porabi letno okoli 5.000 kWp. Če se ogreva na elektriko, pa je poraba elektrike zelo odvisna od tega, kako nizkoenergijska je hiša (lahko porabi od 6.500 do več kot 11.000 kWh letno). Investicija se vam z Eko skladom povrne že v desetih letih. Cena je odvisna od modela sončne elektrarne in njene kakovosti. Izvajalci vam bodo za Sončno elektrarno moči 1 kWp zaračunali od 1.500 € do 2.500 €.

Zahtevaj ponudbe

Nedavna povpraševanja za sončne elektrarne

Solarni sistemi, Solarni sistemi
Šmartno v Rožni dolini
Število porabnikov sanitarne vode: 4 - 6
Površina objekta oz. prostora za ogrevanje: 120 m2
Izberite trenutni način ogrevanja: Radiatorji
Potrebujete montažo?: Da
Predviden rok izvedbe: Več kot 3 mesece
Spoštovani, na naši lokaciji bi želeli postaviti malo sončno elektrarno za ogrevanje in porabo sanitarne vode . Trenutno imamo ogrevanje na kurilno olje - radiatorji, sanitarno vodo pa ogrevamo na elektriko-bojlerji. Hiša je stara 45 let in je v dveh etažah. Nadstropje in mansarda vsako po 60 m2. Fasadaje bonovljena in oblečena z 8 cm stiroporom, okna PVC. Radiatorje bi zamenjali za električne, tako, da bi bilo potem ogrevanje na elektriko. Lega hiše je na jug.
Solarni sistemi, Fotovoltaika
Sečovlje
Postavitev: Na strehi objekta
Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
Streha je pokrita s korci, mali naklon, ker smo na Obali. Sedaj imamo 3 števce, ker oddajamo apartmaje. Sedanje varovalke so 1x 25 in 3 x 25. Površina strehe na južni strani je 15 x 7 m in še na jugovzhodni strani 5x 6 m. Eno stanovanje ima toplotno črpalko in talno gretje. Drugi del hiše se ogreva z radiatorji na kurilno olje. Sanitarno vodo pa ogrevamo s solarnimi paneli, ki so že stari. Želimo sončno elektrarno za vsa stanovanja in še eno toplotno črpalko za ogrevanje namesto kurilnega olja.
Velenje
Postavitev: Prostostoječa
Predviden rok izvedbe: Več kot 3 mesece
Imam željo postaviti sončno elektrarno na parceli, ki je bil vinograd s petimi terasami obrnjenimi na jug. Na področju je dovoljena mala obrtna dejavnost.Konkretno za postavitev sončne elektrarne še nimam odgovora občine. V bližini na strehi gosp.poslopja že obratuje strešna sončna elektrarna moči 11 kw. Prosim za informacijo o možnosti in okvirni ceni s paneli na površini cca m2. Vnaprej hvala.
Solarni sistemi, Sončne elektrarne
Gorišnica
Postavitev: Na strehi objekta
Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
Pozdravljeni Zanimam se za izgradnjo Sonćne elektrarne 4,5KW za samooskrbo z li ion baterijami 2,5KWh,bi pa še ogreval sanitarno vodo v zalogovniku z 2 el.grelcema po 2KW,takrat ko nebo potrebe po električni energiji.Pa me zanima cena tega materiala in če jo tudi vi vgradit.Streha je dolga 11m in visoka pa3,5m z naklonom 32*,obrnjena na jug.Prosim za odgovor. Lep pozdrav:
Solarni sistemi, Sončni kolektorji
Nova vas
Število porabnikov sanitarne vode: 1 - 3
Potrebujete montažo?: Da
Predviden rok izvedbe: Takoj
Dotrajane ploščate kolektorje izdelane v samogradnji želim zamenjati z novimi, sodobnejšimi. Kaj mi priporočate? Imam bojler l. Streha je obrnjena na jug in ima naklon 25 stopinj. Nadmorska višina je m. Streha je obnovljena z opečnato kritino. prosim za ponudbo z montažo oziroma brez. Lep pozdrav .
Solarni sistemi, Fotovoltaika - Kranj
Kranj
Postavitev: Na strehi objekta
Predviden rok izvedbe: Več kot 3 mesece
Pozdravljeni, sem popolnoma neinformirana glede sončne elektrarne, zato prosim za ponudbo ter čim več informacij glede stroškov na hkrati rok ter stroškov na dolgi rok oz. koliko privarčujem mesečno že v štartu. Gre za enodružinsko montažno hišo (dvojček) cca m2 bivalne površine, brez garaže ter kleti, vgrajena toplotna črpalka, talno gretje. Prosim kontaktirajte me v pisni obliki na zgoraj navedeni elektronski naslov. Hvala in lp.
Solarni sistemi, Sončne elektrarne
Ljutomer
Postavitev: Na strehi objekta
Predviden rok izvedbe: Takoj
Smo lakirnica na prašno barvanje, kjer je bila lanska poraba elektrika . kwh, zraven tega še uporabljamo plin za ogrevanje prostorov, tehnološke vode in lakirnega kanala. Razmišljamo o nabavi sončne elektrarne, kjer bi postali samooskrbni z elektriko in v tem primeru bi tudi zamenjali ogrevalne peči na elektriko, sedaj namreč za vso ogrevanje uporabljamo plin.
Solarni sistemi, Sončne elektrarne
Podnart
Postavitev: Na strehi objekta
Predviden rok izvedbe: Več kot 3 mesece
1. V zadnjih 12 mesecih smo porabili cca 11. kW/h elektrike. 2. Streha, kjer bi postavili panele je obrnjena v smeri juga - z uporabo aplikacije, ki upošteva smer lege strehe in naklon strehe je bila izračunana potrebna velikost elektrarne 10,27 KWp. 3. Površina dela strehe hiše, ki je obrnjena v smeri jug: 11,6 m x 6 m = 69, 6 m2 Na voljo je dodatna površina strehe drvarnice obrnjena v smeri jug: 5,3 m x 3 m = 15,9 m2. 4. Želel bi solarne panele izključno v t.i. all-black izvedbi (kot primer v priponki prilagam primer panelov ponudnika Viessmann). 5. Prednost bi predstavljale konzole (za pritrditev panelov na streho) v črni barvi.
Solarni sistemi, Sončni kolektorji
Straža
Postavitev: Na strehi objekta
Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
Pozdravljeni, Na streho našega poslovnega objekta v Straži pri Novem mestu bi želeli postaviti sončno elektrarno za samooskrbo moči 10kW. Razsmernik naj bi bil trifazni moči 10kW, opcijsko bi želeli hibridni razsmernik, ki omogoča priključitev hranilnikov. Del strehe kjer bi postavili pnele je orientiran proti jugu. Kritina je klasična, naklon strehe je cca. 30 stopinj. V prilogi so slike dela strehe kjer planiramo postavitev. Objekt ima že obstoječi strelovod. Prosimo za informativno ponudbo ločeno za dobavo in ločeno za montažo in zagon takšnega sistema. Opcijsko bi želeli tudi ponudbo samo za montažo in zagon takšnega sistema. (Obstaja namreč možnost, da panele in razsmernik nabavimo sami). Lep pozdrav, Sandi Senica
Solarni sistemi, Fotovoltaika
Krka
Postavitev: Na strehi objekta
Predviden rok izvedbe: Takoj
Letna poraba elektrike: 18. kW/h Želena moč elektrarne: 14kW oz. največ kar je možno glede na veliko porabo ; elektro priključek na objektu je moči 14 kW (3x20A) Naklon strehe: delno med 30 in 35 stopinj (frčada v sredinskem delu - streha na frčadi 10x8), ostalo 45 stopinj Velikost objekta je 20x11m Postavitev na smer: jugozahod