Zahtevaj brezplačne ponudbe za leseno teraso v Brežicah


Že 1.606 uporabnikov iz Brežic je izvajalca poiskalo prek primerjam.si

0 najboljših ponudnikov lesenih teras Brežice, 2022

Pogosta vprašanja

 • Kateri les je najprimernejši za gradnjo lesene terase?

  Pri izbiri lesa za teraso moramo upoštevati trpežnost, vzdržljivost in čvrstost lesa. Les mora biti namreč dovolj močan. Da lahko prenaša obremenitve, in dovolj odporen na vremensko pogoje. Glede na te lastnosti so najprimernejši tipi lesa Teak, Teak Burma, Cumaru, sibirski macesen. Med njimi izberite tistega, katerega videz se najbolj poda vašemu dvorišču.

 • Kako je treba vzdrževati leseno teraso?

  Leseno teraso redno čistite s čistilom za terase, morebitne madeže pijače ali hrane pa pobrišite takoj, saj lahko v nasprotnem primeru ostanejo vidni za vedno. Redno menjajte morebitne poškodovane deske, ukrivljene ali dvignjene pa zbrusite. Teraso poleg tega vsakih nekaj let prebarvajte in premažite z zaščitnim premazom, ki jo bo varoval pred zunanjimi vplivi. Z rednim vzdrževanjem boste ohranili njen prvoten lesk tudi po tem, ko bo les že začel kazati znake staranja.

 • Ali je pomembno, na kateri strani hiše naredim teraso?

  Lokacija vaše terase bo vplivala na to, koliko sončne svetlobe boste zaužili na terasi. Južna lega bo prejela več sonca, medtem ko vam severna zagotovi več hladu. Če vaša terasa gleda na jug, vzhod ali zahod, jo dodatno zaščitite pred soncem, da ne bo prehitro obledela.

 • Kako dolgo življenjsko dobo ima lesena terasa?

  Življenjska doba lesene terase je okoli 10 let, z rednim vzdrževanjem pa boste njeno funkcionalnost podaljšali tudi za več let.

Nedavna povpraševanja za lesene terase, Brežice

Nadstrešek za teraso

 • Predviden rok izvedbe: Takoj

Pozdravljeni , v mesecu aprilu imamo plan postaviti zunanjo teraso gostinskega lokala v Brežicah, zato iščemo izvajalca za izdelavo konstrukcije (na priloženi sliki). Terasa bi bila postavljena samo v poletni sezoni, kar pomeni, da bi jo v zimskem času morali podirati. Zaradi tega bi potrebovali kombinacijo varjene/vijačene konstrukcije, ki bi nam to postavljanje in podiranje olajšalo. Izvajalca za leseni del terase že imamo, vendar moramo začeti s konstrukcijo, glede na katero bodo prilagojeni leseni elementi. Končne dimenzije terase so 2,7 m x 12,1 m z višino 3,16 m. Stebre konstrukcije bi ob strani povezovale jeklene palice. Načrte in izrise že imamo in bodo predstavljeni na sestanku. Prosim za odgovor, da se čim prej dogovorimo za kratek sestanek oz. ogled mesta, kjer bi stala terasa. Hvala, lp