3 nasveti, kako izbrati dvoriščno ograjo

Če še oklevate, kakšna dvoriščna ograja je za vas najprimernejša, preberite spodnje nasvete. Odločitev bo lažja.

Zahtevaj brezplačne ponudbe za ograjo

1. Vprašajte se o namenu ograje

Zakaj potrebujete ograjo? Zaradi zasebnosti ali zato, da vam z dvorišča ne bo ušel pes? Naj vas odgovor na to vprašanje vodi pri odločitvi.

Če je zasebnost vaše glavno vodilo, se dobro odrežejo ograje, kjer so paneli postavljeni bolj skupaj. To so običajno lesene ograje in PVC ograje.

Če zasebnost ni ravno prioriteta, ampak želite svojemu dvorišču dati bolj odprt in razkošen videz, je dobra izbira aluminijasta ali INOX ograja. Preberite več o razlikah med aluminijasto in INOX ograjo.

Tudi kovana ograja je z vidika estetike dobra izbira.

Če videz ni na prvem mestu in želite zgolj preprečiti ljubljenčku, da preskoči ograjo, ali se zaščititi pred nepovabljenimi gosti, so dobra izbira tudi panelne ograje ali mrežne ograje.

2. Preverite cene ograje in stroške postavitve

  • Med najcenejše vrste ograj sodijo panelne in mrežne ograje.
  • Relativno poceni so tudi ograje iz PVC materiala.
  • Nekje v srednjem cenovnem razredu so aluminijaste ograje in ograje iz lesa, čeprav je pri slednjih veliko odvisno od vrste lesa.
  • Med najdražjimi boste našli kovane ograje, ki jim po ceni kmalu sledijo INOX ograje.

Ko preverjate cene ograj, upoštevajte še stroške postavitve.

Zidana ograja v kombinaciji z lesom, odprta dvoriščna vrata

3. Ugotovite, kakšno vzdrževanje ograje bo potrebno

Lesena ograja je sicer privlačna, zahteva pa kar nekaj vzdrževanja - priporoča se barvanje na vsakih 5 let. Če se ograja poškoduje, pa pravzaprav ni težko najti izvajalca, ki vam bo ograjo popravil.

Aluminij, INOX ali PVC ograje zahtevajo malo sprotnega vzdrževanja. Je pa res, da če boste morali zamenjati del INOX ali aluminijaste ograje, boste morali zamenjati celotno.

Res lahko sami poskusite ograditi dvorišče, toda proces zahteva posebna orodja in trdo delo. Če želite, da je ograja nameščena kvalitetno in zanesljivo, velja razmisliti o strokovnjaku. Na primerjam.si smo za vas izbrali kar nekaj kakovostnih ponudnikov ograj. Lahko preverite tudi njihove reference ter mnenja uporabnikov.

Zahtevaj brezplačne ponudbe za ograjo