Vas zanima, kakšne so cene za montažo klimatske naprave? Na osnovi izvedenih projektov smo preverili, kakšen je razpon cen in koliko vam bodo v povprečju zaračunali izvajalci.

Osnovna montaža klime, zmogljivosti hlajenja do 4,5 kW
Povprečna cena 280
Razpon cen 260300

Pri montaži klimatske naprave v bivalnem prostoru je bistvenega pomena lokacija notranje enote klimatske naprave. Pomembno je, da je ne montiramo v najhladnejši del prostora, saj se mu bo klimatska naprava prilagodila in bo prekomerno segrevala prostor, in da je ne postavimo blizu vira toplote (kot je npr. štedilnik), saj bo klimatska naprava tako prekomerno ohlajala prostor. Poleg montaže notranje, zajema montaža klime še montažo zunanje enote klimatske naprave ter vzpostavitev povezave med njima.
Navedena cena velja za montažo klasične klimatske naprave zmogljivosti 4.5kW. Klasična mono split klima ima vgrajen kompresor, ki se samodejno prižge, kadar temperatura prostora pade pod oz. se dvigne nad želeno. Ko temperatura doseže želeno, se ugasne. Klimatska naprava z močjo 4,5 kW je sicer primerna za hlajenje približno 45 m2 velikega prostora. Osnovna montaža klime, zmogljivosti hlajenja do 4,5 kW stane med 300 € in 260 €.

Zahtevaj ponudbe
Osnovna montaža klime, zmogljivosti hlajenja od 4,6 kW do 7.0 kW
Povprečna cena 300
Razpon cen 270330

Montaža klasične klimatske naprave zajema montažo notranje in zunanje enote ter povezavo med njima. Navedena cena sicer velja za montažo klasične klime, ki ima zmogljivost hlajenja med 4.6kW in 7kW in je primerna predvsem za večje poslovne prostore. Cena sicer variira glede na vrsto in model klimatske naprave ter posledično zahtevnost montaže. Za osnovno montažo klime, zmogljivosti hlajenja od 4,6 kW do 7.0 kW vam bodo zaračunali med 270 € in 330 €.

Zahtevaj ponudbe
Osnovna montaža klime, zmogljivosti hlajenja nad 7.0 kW
Povprečna cena 330
Razpon cen 300360

Montaža klasične klimatske naprave zajema montažo notranje in zunanje enote ter povezavo med njima. Pri montaži stenske zunanje enote mora biti klima pritrjena na zmogljive nosilce, ki so zaščiteni proti rji in imajo provibracijske podloge. Če je nameščena na tla, mora biti pritrjena na najmanj deset centimetrov visok podstavek iz plastike. Cena velja za montažo klasične klime zmogljivosti nad 7 kW. Tako zmogljiva klima lahko ohlaja prostore, ki so večji od 70m2, zato skoraj nikoli ni primerna za bivalne prostore. Cena je odvisna predvsem od zahtevnosti montaže in moči klimatske naprave. Izvajalci vam bodo za osnovno montažo klime, zmogljivosti hlajenja nad 7.0 kW zaračunali od 300 € do 360 €.

Zahtevaj ponudbe
Montaža multi split klimatskih naprav (ena zunanja enota in 2 notranji enoti)
Povprečna cena 500
Razpon cen 480520

Mutisplit klimatska naprava sestoji iz ene zunanje in več notranjih enot, kar pomeni, da lahko hladimo več različnih notranjih prostorov. Montaža klime zajema namestitev zunanje in obeh notranjih klimatskih naprav in povezovanje obeh notranjih enot z zunanjo. Po želji vam strokovnjak tudi svetuje o lokaciji klimatske naprave. Cena je odvisna od zahtevnosti montaže in vrste klime. Za montažo multi split klimatskih naprav (ene zunanje enote in 2 notranjih enot) boste v povprečju plačali 500 €.

Zahtevaj ponudbe
Montaža multi split klimatskih naprav (ena zunanja enota in 3 notranje enote)
Povprečna cena 620
Razpon cen 600640

Mutisplit klimatska naprava sestoji iz več notranjih in ene zunanje klimatske naprave. Vsaka notranja klima je povezana z zunanjo. Montaža klime poleg same montaže notranjih ter zunanje enote obsega tudi povezovanje zunanje enote z notranjimi in nameščanje nosilne plošče za klimo. Cena je odvisna od klimatske naprave in s tem povezane zahtevnosti montaže. Montaža multi split klimatskih naprav (ena zunanja enota in 3 notranje enote) stane v povprečju 620 €.

Zahtevaj ponudbe

Nedavna povpraševanja za montažo klimatske naprave

Klimatske naprave, Klima naprava - Ljubljana
Ljubljana
Površina prostora za ogrevanje/hlajenje (v m2): 70
Število enot: 1
Število prostorov za ogrevanje/hlajenje: 3
Predviden rok izvedbe: Takoj
Potrebujete montažo?: Da
Pozdravljeni. Zanima me cena nove klimatske naprave z montažo. Stanovanje je velikosti cca 70m2, vendar je zgornje nadstropje in iz strehe nenormalno "greje". Klimo sicer že imamo, pa se je pokvarila (pri vklopu ven vrže varovalko). Načeloma so kanali in luknje za cevi že izvrtani. Potrebno bi bilo samo odstraniti staro in namestiti novo. Ena opcija je tudi, namestitev split enote (dveh notranjih enot), da bi s sinom imela v svoji sobo svoje hlajenje (stanovanje je malo nerodno postavljeno in ga je težko hladiti iz centralnega prostora). Zanima me cena ene ali druge opcije, oziroma če sama nabavim klimatsko napravo, kakšen bi bil približen strošek montaže, če upoštevate že prej omenjeno, da klimo že imamo in načeloma neki dodatni stroški z montažo kanalov in vrtanjem odpadejo. Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav
Ljubljana
Samsungova klimatska naprava javlja napako E1 54, kar po mojem poizvedovanju pomeni okvaro motorja ventilatorja ali kondenzatorja. No, prepričan pa sem, da boste po tej šifri okvare vi najbolje vedeli, kaj in kako. Klimo bi bilo treba tudi očistiti in verjetno zamenjati plin (najemniki to niso naredili 3 leta-to je tudi starost klime). Zanima me, ali se s to storitvijo ukvarjate in približno kako visok bi bil strošek popravila, čiščenje in zamenjava plina. Vesel bom vašega povratnega odgovora in upam, da se dogovorimo za sodelovanje. Hvala in LP
Klimatske naprave, Servis klime
Prebold
Pozdravljeni, naročil bi servis klimatske naprave, notranji enoti ne hladita. Danes v nedeljo, 28. 6 je notranja klima po vključitvi delovala cca. 30 min. nakar se je ustavila in javila napako z utripanjem POWER ledice v 5 zaporednih utripih in 2,5s premora in tako v zaporedju. Potem sem jo izključil iz omrežja in ponovno vključil po 5 min. na kar je pričela hladiti. Po kakšni uri sem opazil da ne hladi ne ena ne druga notranja enota in zunanja enota ne deluje. Je pa tudi ob zunanji enoti čuden vonj po zažganem pertinaksu. Znamka: MITSUBISHI Zunanja enota model MXZ-2A40VA Notranja enota model MSZ-FD25VA Hvala LP
Klimatske naprave, Klima brez zunanje enote
Polhov Gradec
Površina prostora za ogrevanje/hlajenje (v m2): 60
Število enot: 1
Število prostorov za ogrevanje/hlajenje: 2
Predviden rok izvedbe: Takoj
Potrebujete montažo?: Da
Po moji oceni bi potreboval klimatsko napravo ( inverter) z močjo hlajenja cca 3,5KV . Poudarek je na hlajenju, naj na ogrevanju. Prednost je WI FI modul in čim daljša garancija ( 3-5). A++ za hlajenje je prednost. Prednost je tudi čimprejšnja dobava ion montaža. Zunanja enota bi se montirala na mesto kjer je obstoječa (nedelujoča). Notranja pa bi se montirala v sosednji prostor ( manj kot 4m razdalje). Preboj zunanjega zidu bi potekal po obstoječem preboju, preboj v sosednjo sobo pa bi šel skozi leseni opaž. Elektrika je ob lokaciji. Hvala in lp.
Klimatske naprave, Servis klime
Sladki Vrh
Pozdravljeni, zanimam se za montažko klimatske naprave. Klimo že imam doma, v priponki pa pošiljam slike stanovanjske hiše. Na slikah sem obkrožil želeno lokacijo montaže. Rdeča barva je lokacija, predvidna za zunanjo enoto, oranžna pa je lokacija, kjer je v stanovanju planirana notranja enota. Seveda sem odprt tudi za drugačne predloge. Desno okno na sliki je okno spalnice, levo pa okno dnevne (desni rob okna) in jedilnice (levi rob okna). Tudi zato me zanima, če je po vašem mnenju lokacija ustrezna (zaradi hrupa) - kot omenjeno sem odprt za predloge. Razdalja med zunanjo enoto in notranjo enoto bi bila po grobi oceni med 2–3 metre, cev za kondenz pa bi se morala speljati po fasadi, razdalja do tal nekje prav tako med 4-6 metri. V pričakovanju odgovora vas lepo pozdravljam (na telefon sem dosegljiv po 13. uri).
Klimatske naprave, Inverter klima
Fokovci
Površina prostora za ogrevanje/hlajenje (v m2): 65
Število enot: 2
Število prostorov za ogrevanje/hlajenje: 2
Predviden rok izvedbe: 1 - 3 mesece
Potrebujete montažo?: Da
Pozdravljeni, zanima me cena klimatske naprave z montažo. Naprava naj ima dve notranji enoti in eno zunanjo (dvojček). Uporabljala se bo za hlajenje in gretje (zgornje etaže v izmeri 25 m2 in spodnje etaže v izmeri 40 m2). Upravljanje naprave naj bo tudi preko WIFI-ja. Hvala in lep pozdrav, .
Klimatske naprave, Servis klime - Ljubljana
Ljubljana
Panasonic klima. Nimam konkretnih podatkov, ker je bilo stanovanje kupljeno pred kratkim. Klima dela vredu, rad bi opravil servis ker nevem kako je bila vzdrzevana do sedaj in da se prepricam, da ni kaksnih problemov. Ob odgovoru bi prosil se za okvirno ceno popravila za 2 enoti (dve notranji in dve zunanji). Lp
Klimatske naprave, Servis klime
Stahovica
Pozdravljeni. Potrebujem montažo pravkar kupljene klimatske naprave Samsung RAC A35 2,5KW v pisarni. Ker nisem zavezanka za ddv, bo račun z 22% DDV. Pričakujem montažo, ki naj bi bila hitra in s čim manj prahu. Izvedba še ta mesec do 24. Če sem morda nedosegljiva prosim pokličite na mojo drugo številko: . Hvala in lep pozdrav
Klimatske naprave, Prenosna klima
Gornja Radgona
Površina prostora za ogrevanje/hlajenje (v m2): 30
Število enot: 1
Število prostorov za ogrevanje/hlajenje: 1
Predviden rok izvedbe: Takoj
Potrebujete montažo?: Da
Pozdravljeni. Omenjeno napravo bi zamenjali za obstoječo. Nova naj bi bila 3,5 KW, Wind Free, skratka zanesljiva naprava katera konstantno drži želeno temperaturo prostora. Možnost nastavitve urnika delovanja. Uporabljala se bi v merilnici, kjer so majhna temperaturna nihanja. Obstoječa stara se preseli v drugi prostor, kjer je klima v okvari. Hvala in v pričakovanju hitrega odgovora.
Ljubljana
Potrebujem dve klimatski napravi. 1. namenjena za mansardo velikosti cca 35-40 m2 2. namenjena za prvo nadstropje velikosti cca 35-40 m2 Inštalacija je že izvedena (narejena pri gradnji hiše); bakrene cevi so vgrajene in zaščitene&zavarjene, kabel za elektriko je potegnjen iz omarice na streho. Do vsake notranje enote je že pripeljan električni kabel iz strehe. Kanali za odvod kondenzata so za notranjo enoto že narejeni. Nosilec na strehi je pripravljen za montažo dveh klimatskih naprav. Tukaj je potrebno dodati še dodaten nosilec, da bi bili lahko montirani dve klimi. Na željo lahko posredujem slike trenutne situacije. Prosim za ponudbo upoštevajoč trenutno inštalacijo. LP