Cene storitev
Klimatske naprave
Montaža klimatske naprave

Koliko stane montaža klimatske naprave?

 • 260300
  Osnovna montaža klime, zmogljivosti hlajenja do 4,5 kW
 • 480520
  Montaža multi split klimatskih naprav (ena zunanja enota in 2 notranji enoti)
Zahtevaj ponudbe

Vas zanima, kakšne so cene za montažo klimatske naprave? Na osnovi izvedenih projektov smo preverili, kakšen je razpon cen in koliko vam bodo v povprečju zaračunali izvajalci.


Demontaža klimatske naprave

 • 4565

Cena velja za demontažo klimatske naprave. Razlikuje se lahko glede na vrsto naprave. Najnižja cena, ki jo boste plačali za demontažo klimatske naprave, je 45, najvišja pa 65.

Zahtevaj ponudbe

Priklop klime na obstoječo inštalacijo

 • 155240

Cena velja za priklop klime na že montirano inštalacijo. Če inštalacija potrebuje dodatno delo, se tastoritev obračuna posebej. Za priklop klime na obstoječo inštalacijo boste morali odšteti med 155 in 240.

Zahtevaj ponudbe

Osnovna montaža klime, zmogljivosti hlajenja do 4,5 kW

 • 260300

Pri montaži klimatske naprave v bivalnem prostoru je bistvenega pomena lokacija notranje enote klimatske naprave. Pomembno je, da je ne montiramo v najhladnejši del prostora, saj se mu bo klimatska naprava prilagodila in bo prekomerno segrevala prostor, in da je ne postavimo blizu vira toplote (kot je npr. štedilnik), saj bo klimatska naprava tako prekomerno ohlajala prostor. Poleg montaže notranje, zajema montaža klime še montažo zunanje enote klimatske naprave ter vzpostavitev povezave med njima.
Navedena cena velja za montažo klasične klimatske naprave zmogljivosti 4.5kW. Klasična mono split klima ima vgrajen kompresor, ki se samodejno prižge, kadar temperatura prostora pade pod oz. se dvigne nad želeno. Ko temperatura doseže želeno, se ugasne. Klimatska naprava z močjo 4,5 kW je sicer primerna za hlajenje približno 45 m2 velikega prostora. Osnovna montaža klime, zmogljivosti hlajenja do 4,5 kW stane med 300 in 260.

Zahtevaj ponudbe

Osnovna montaža klime, zmogljivosti hlajenja od 4,6 kW do 7.0 kW

 • 270360

Montaža klasične klimatske naprave zajema montažo notranje in zunanje enote ter povezavo med njima. Navedena cena sicer velja za montažo klasične klime, ki ima zmogljivost hlajenja med 4.6kW in 7kW in je primerna predvsem za večje poslovne prostore. Cena sicer variira glede na vrsto in model klimatske naprave ter posledično zahtevnost montaže. Za osnovno montažo klime, zmogljivosti hlajenja od 4,6 kW do 7.0 kW vam bodo zaračunali med 270 in 360.

Zahtevaj ponudbe

Osnovna montaža klime, zmogljivosti hlajenja nad 7.0 kW

 • 300390

Montaža klasične klimatske naprave zajema montažo notranje in zunanje enote ter povezavo med njima. Pri montaži stenske zunanje enote mora biti klima pritrjena na zmogljive nosilce, ki so zaščiteni proti rji in imajo provibracijske podloge. Če je nameščena na tla, mora biti pritrjena na najmanj deset centimetrov visok podstavek iz plastike. Cena velja za montažo klasične klime zmogljivosti nad 7 kW. Tako zmogljiva klima lahko ohlaja prostore, ki so večji od 70m2, zato skoraj nikoli ni primerna za bivalne prostore. Cena je odvisna predvsem od zahtevnosti montaže in moči klimatske naprave. Izvajalci vam bodo za osnovno montažo klime, zmogljivosti hlajenja nad 7.0 kW zaračunali od 300 do 390.

Zahtevaj ponudbe

Montaža multi split klimatskih naprav (ena zunanja enota in 2 notranji enoti)

 • 480520

Mutisplit klimatska naprava sestoji iz ene zunanje in več notranjih enot, kar pomeni, da lahko hladimo več različnih notranjih prostorov. Montaža klime zajema namestitev zunanje in obeh notranjih klimatskih naprav in povezovanje obeh notranjih enot z zunanjo. Po želji vam strokovnjak tudi svetuje o lokaciji klimatske naprave. Cena je odvisna od zahtevnosti montaže in vrste klime. Za montažo multi split klimatskih naprav (ene zunanje enote in 2 notranjih enot) boste v povprečju plačali 500.

Zahtevaj ponudbe

Montaža multi split klimatskih naprav (ena zunanja enota in 3 notranje enote)

 • 600750

Mutisplit klimatska naprava sestoji iz več notranjih in ene zunanje klimatske naprave. Vsaka notranja klima je povezana z zunanjo. Montaža klime poleg same montaže notranjih ter zunanje enote obsega tudi povezovanje zunanje enote z notranjimi in nameščanje nosilne plošče za klimo. Cena je odvisna od klimatske naprave in s tem povezane zahtevnosti montaže. Montaža multi split klimatskih naprav (ena zunanja enota in 3 notranje enote) stane v povprečju 680.

Zahtevaj ponudbe

Nedavna povpraševanja za montažo klimatske naprave

Montaža in servis klimatske naprave

Montaža klimatske klime na stanovanjskem bloku v 2 nadstropju. Opcija postavitve 1. fasada - že pridobljeno 75% soglasje sostanovalcev 2. v pritličju - cevi do 2 nadstropja cca 9m (vprašanje zmogljivosti klime) 3. francoski balkon (širina 30cm), postavitev nosilcev na tla. Blok se nahaja na Celovški cesti 93a v ljubljani. Opcije postavitev sem opisal zgoraj, v priponki pa dodajam sliko z opcijami, ki jih vidim. Klimo lahko kupim posebej, lahko pa jo predlaga izvajalec (zanimam se za Samsung wind free ali kakšno od mitsubishi). Lp,

Montaža in servis klimatske naprave

Montaža klimatske naprave mitsubishi 2.5kw. Zunanja enota na visini cca 6,5m, notranja enota se montira na knauf cca 2,5m od tal. Enoti sta oddaljeni ena od druge 90cm, vmes je betonski zid 2x debeline cca 13cm. Nosilec, cevi, kabel je prav tako ze kupljeno. Potrebujem le montažo, priklop. Lokacija IC Trzin.

Nakup klimatske naprave

 • Površina prostora za ogrevanje/hlajenje: 65 m2
 • Število klimatskih naprav: 1
 • Predviden rok izvedbe: Takoj
 • Potrebujete montažo?: Da

Ugodnejšo klimatsko napravo (skupaj z montažo -), gre za stanovanje se daje v najem. Gre za zgornji del dvojčka, se pravi zunanja enot se montira na cca višini 3,5m-5m (rdeč del stene na sliki) - v stanovanju obstaja le "francoski balkon" tako bi verjetno marali od spodaj zunanjo enoto dvigniti na višino.

Montaža in servis klimatske naprave

Zdravo, iščemo klimo z montazo nizjega do srednjega cenovnega razreda, v Dragomlju. Klimo lahko kupimo tudi sami, v tem primeru prosim ponudbe za montazo. Stanovanje je v pritlicju in ima ze predpripravo za klimo. Prosim za ponudbe in termin ko bi bila mozna montaza, Hvala in lp

Nakup klimatske naprave

 • Površina prostora za ogrevanje/hlajenje: 50 m2
 • Število klimatskih naprav: 2
 • Predviden rok izvedbe: Takoj
 • Potrebujete montažo?: Da

Potrebujem hlajenje stanovanja. Eno klimatsko napravo bi montirali na eno stran stanovanja v dnevno sobo in bi delno hladila tudi hodnik in otroško sobo, drugo klimatsko napravo pa bi montirali na drugem koncu stanovanja v spalnico in bi delno hladila hodnik in drugo otroško sobo. Sicer je celotno stanovanje velikosti m^2, ampak ne potrebujemo ne vem kakšne moči hlajenja, le izogibanje najhujši vročini (nastavitev bo najbrž 25, 26 °C). Prav tako je fino, da imata možno nastavitve preko telefona (vgrajen Wi-Fi ali dodaten vmesnik).

Montaža in servis klimatske naprave

Pozdravljeni! Na vikendu v Stopniku (Cerkno) bi radi montirali klimo za hlajenje in gretje. Skupek prostorov je cca 35m2. Služila bi tudi za pozimi da ne bi zamrznila voda. Prosim za cenovno ugodno ponudbo skupaj z montažo. Razdalja notranje in zunanje enote je lahko minimalna (na drugi strani stene, pritličje). Prosim za ponudbe na mail, saj imam slabši sprejem signala. Hvala in lp

Montaža in servis klimatske naprave

Pozdravljeni, prosil bi za ponudbo za montazo in zagon klimatske naprave. Montiralo se bo v pisarni v domino centru na Ptuju. Klimatska naprava je 2,5kW, VOX. Potrebno montirati notranjo ter zunanjo enoto, narediti en preboj, cevi je okoli za 2-3m. Klimo bi mel zmontirano vsaj do konca septembra. Hvala !

Montaža in servis klimatske naprave

Pozdravljeni. Pošiljam tloris stanovanja, v katerem začnemo s popolno prenovo jutri. Razmišljam o dual split sistemu oz. dveh notranjih in eni zunanji enoti.  Stanovanje je 80 m2 in razdeljeno na dnevno (1), jedilnico (4) in kuhinjo (5,6) ter na spalni del: hodnik (9) in spalnici (2,3), kopalnica (8), wc (7). Terasa je označena z 10.  Rad bi klimo s sočasnim delovanjem obeh notranjih enot. Prosim za predlog tipa klime in mesta postavitve. Na tlorisu sem označil, kje naj bi bilo, seveda, bom upošteval vaš strokovni nasvet. Cevi obvezno podometno, ker sedaj prenavljamo, kot sem omenil in je priložnost, da cevi zakrijemo.

Nakup klimatske naprave

 • Površina prostora za ogrevanje/hlajenje: 35 m2
 • Število klimatskih naprav: 1
 • Predviden rok izvedbe: Takoj
 • Potrebujete montažo?: Da

Pozdravljeni, pritlično stanovanje v Ljubljani je enoprostorsko in klimo potrebujemo tudi za ogrevanje zato prosim za ponudbe klima naprav, ki omogočajo delovanje do - 20 stC (še bolje do -25). Zunanja enota je lahko v atriju, stanovanje je projektirano tako, da ima tudi možnost montaže zunanje enote na streho (blok ima 4 nadstropja, torej okrog 10 -12 m oddaljeno od notranje enote klima naprave)

Montaža in servis klimatske naprave

Pozdravljeni. Na podružnični šoli v Semedeli imamo v prostoru, kjer je ne rabimo, klimo (Mitsubishi Electric 3,5 kW), ki bi jo radi prestavili. Ob tem bi bila tudi bližje zunanji enoti, približno 5 metrov. Bi lahko prišli na ogled, oz. dobili kakšno ponudbo za izvedbo premontaže. Lep dan, Igor Pavletić, vzdrževalec --