Vas zanima, kakšne so cene za slikopleskarska dela? Na osnovi izvedenih projektov smo preverili, kakšen je razpon cen in koliko vam bodo v povprečju zaračunali izvajalci.

Barvanje lesene ograje
Povprečna cena 9 €/m2
Razpon cen 612 €/m2

Barvanje lesene ograje zajema pripravo površine, izbiro primernega premaza in nanos premazov. Pomembno je, da je les, ki ga barvamo, čist, suh in gladek. Cena barvanja je odvisna predvsem od izbire premaza in od površine ograje. Barvanje lesene ograje stane med 12 €/m2 in 6 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Barvanje oken in vrat
Povprečna cena 20 €/m2
Razpon cen 1624 €/m2

Sploh lesena okna in vrata sčasoma izgubijo svoj sijaj, zato jih je potrebno ponovno oživiti z barvanjem. Barvanje oken in vrat zajema pripravo površine, izbiro primernega premaza in nanos premazov. Cena dela je odvisna predvsem od izbire premaza, pa seveda tudi od cene slikopleskarja. Barvanje oken in vrat stane v povprečju 20 €/m2, najnižje cene se začnejo že pri 16 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Barvanje napušča
Povprečna cena 12 €/m2
Razpon cen 815 €/m2

Napušč streho varuje pred močnimi vetrovi, zato je nujno, da je primerno vzdrževan. Barvanje napušča spada med dela na višini, zato vam priporočamo, da ga zaupate strokovnjakom. Pred barvanjem je treba zaščititi vse površine v bližini, sledi brušenje opaža in končno barvanje. Cena je odvisna od zahtevnosti terena in površine barvanja. Za barvanje napušča boste odšteli od 8 €/m2 do 15 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Beljenje (dva sloja)
Povprečna cena 2 €/m2
Razpon cen 1,802,50 €/m2

Pred začetkom pleskanja je treba pripraviti podlago, zapolniti razpoke, odstraniti tapete in očistiti površino. Prav tako je potrebno zaščititi talne obloge, vtičnice, in podobno. Potem sledi nanos barve, ali je potreben en ali dva sloja, je odvisno predvsem od kvalitete barve. Cena je sicer najbolj odvisna od površine stene, ki jo belimo oziroma barvamo. Cena za beljenje (dva sloja) se giblje od 1,80 €/m2 do 2,50 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Barvanje železne ograje
Povprečna cena 19 €/m2
Razpon cen 1622 €/m2

Pred pleskanjem železne ograje bo mojster odstranil umazanijo in rjo, ograjo pa premazal z zaščitnim sredstvom. To je najpogosteje na oljni osnovi ali na osnovi umetne smole. Če se odločite za zaščito na oljni osnovi, je z barvanjem potrebno počakati nekaj dni, da se premaz posuši. Ograja se na koncu premaže še z zaključnim lakom. Cena je odvisna predvsem od površine ograje. Za barvanje železne ograje vam bodo zaračunali med 16 €/m2 in 22 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Barvanje fasade
Povprečna cena 8 €/m2
Razpon cen 79 €/m2

Fasada je zaključni in najbolj zunanji del hiše. Fasado barvamo le v ustreznih vremenskih pogojih, ko je temperatura zraka od 5 °C do 35 °C, če smo se odločili za silikatne, in med 8 °C in 30 °C, če smo se odločili za apnene barve. Pomembno je tudi, da je relativna zračna vlaga manjša od 80 % in da barvanje prekinemo v primeru dežja ali močnega vetra. Cena nanosa fasade je odvisna predvsem od vrste fasade, ki jo želite. Obračuna se na kvadratni meter. Za barvanje fasade boste odšteli od 7 €/m2 do 9 €/m2.

Zahtevaj ponudbe
Kitanje, brušenje in beljenje
Povprečna cena 6 €/m2
Razpon cen 57 €/m2

S kitanjem, brušenjem in beljenjem sten opravimo zaključno fazo gradnje ali renoviranja sten v bivalnih prostorih. Cena se obračuna na kvadratni meter. Za kitanje, brušenje in beljenje boste morali odšteti med 5 €/m2 in 7 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Nedavna povpraševanja za slikopleskarska dela

Slikopleskarstvo, Pleskarji
Površina, ki jo je treba prebarvati (v m2): 55
Dodatne storitve: 0, 1, 0, 0
cca 20 m2 delno nadkrita terasa, potrebno strojno odstranjevanje brušenje sten, ker barva odpada barvanje s pralno fasadno barvo cca 25 m2 notranje površine kopalnica - potrebno ravnanje stene in odstranitev razpok; barvanje z belo pralno barvo predsoba - potrebno strojno brušenje sten, plast barve poka; barvanje z zeleno pralno barvo (z zlato črto), strop bo bel, pribl. 10 cm od stropa po celotni dolžini sten zlat trak 2 cm širine (priložena slika) poleg tega potrebujem še barvanje balkonske ograje v dolžini 6 m in kitanje ter barvanje lesenega okenskega okvira (dolžina 4 m) v eni sobi dela bi morala biti gotova do 10.8.
Slikopleskarstvo, Barvanje fasade
Površina, ki jo je treba prebarvati (v m2): 212
Dodatne storitve: 0, 0, 0, 0
,00 m2 dobava ter premaz sten z akril emulzijo ,00 m2 2 x kitanje sten z grobim kitom ,00 m2 2 x fino kitanje, brušenje in 2 x beljenje z pralno barvo 40,50 t.m. dobava ter montaža mavčnih ploščn (trakovi 10 cm, priplepijo na obok oken) ,00 t.m. dobava ter vgraditev alu vogalnikov Rok: začetek konec avgusta
Slikopleskarstvo, Slikopleskarska dela
Površina, ki jo je treba prebarvati (v m2): 300
Dodatne storitve: 0, 0, 0, 0
Živjo Ptrebujemo ponudbo za beljenje m2 sten v svetlo bež (vanilija) barvi in m2 stropov v beli barvi. Zanima me tudi cena, če bi se odločili za glajenje in kitanje omenjene površine. Gre za novogradnjo, narejeni so apneno cementni ometi ki so že v osnovi precej gladki, mogoče bi bili na kakšnem mestu potrebni majši popravki. Omenjena kvadratura se nahaja v kletnih prostorih, kasneje pa bo potrebno prepleskati še pritličje (cca m2) in mansardo (cca m2). Rok izvedebe: september lp
Slikopleskarstvo, Pleskarstvo
Površina, ki jo je treba prebarvati (v m2): 220
Dodatne storitve: 0, 2
Pozdravljeni, v 80 kvadratnih metrov velikem stanovanju - dvosobno z dvema kabinetoma, bi radi odstranili tapete in prebelili vse sobe, verjetno vse v belem. Seveda so tu mišljena vsa dela, ki spadajo zraven. Stanovanje je suho, v Fužinah, v 9. nadstropju, v Ljubljani. Zanima me tudi, kdaj bi se dela lahko začela (od septembra dalje) in koliko časa bi trajala, pa seveda, kako se držite rokov, ki jih obljubite. Hvala za uslugo. Lepo vas pozdravljam, D. .
Slikopleskarstvo, Pleskarstvo
Površina, ki jo je treba prebarvati (v m2): 75
Dodatne storitve: 0, 0, 0, 0
75 m2 je talnih površin poslovnih prostorov. So 3 ločene pisarne(1 večja 2 manjši) + mini kuhinja, v vsaki pisarni so v bistvu le 3 stene, ker so na eni strani okna čez celo steno in fiksne omare. Rok izvedbe: konec avgusta, zacetek sept 1 teden septembra) Za dodatne info prosim pokličite Hvala in lp
Slikopleskarstvo, Beljenje sten
Površina, ki jo je treba prebarvati (v m2): 250
Dodatne storitve: 0, 0, 0, 0
Selimo se v novo stanovanje - v Žirovnico in potrebujemo nekoga za zaključna gradbena dela, predvidoma konec septembra, začetek oktobra (takrat bo mogoč tudi ogled). 1. slikopleskarska dela: v stanovanju je fini omet, potrebujemo nekoga, da pogladi in prepleska stanovanje 2. suhomontažna dela: spust stropov za 30 cm - na klasično višino cm; stropov je cca m2. 3. polaganje ploščic (20 m2) in laminatov (80 m2). Prosim, če pripravite predračun za storitve, ki jih ponujate.
Slikopleskarstvo, Slikopleskarska dela
Površina, ki jo je treba prebarvati (v m2): 150
Dodatne storitve: 0, 0, 0, 0
Stanovanjska hiša. V pritličju višina stropov cm, dve sobi približne velikosti 3x4 in 4x4 m, ter predsoba 1,5x3,5 m. V prvem nadstropju beljenje spalnice 3x4m, višina stropov klasična cm. Za sobo v prvem nadstropju bi potrebovala ločeno ceno, ker je za mamo. lp Prosim za ponudbe čim prej.
Slikopleskarstvo, Beljenje sten
Površina, ki jo je treba prebarvati (v m2): 38
Dodatne storitve: 0, 0, 0, 0
Gre za hodnik, v katerem so 4 vrata. Barvanje z beš barvo, vse enako, tudi strop. Zdaj so stene negladke - po ometanju sten niso bile zglajene, ampak so bile puščene v osnovni obliki. Zdaj bi želela, da je vse gladko. Prostor je velik okoli 3 x 3 m2, v zgornji kvadraturi je tudi strop. Rok izvedbe: čim prej
Slikopleskarstvo, Beljenje
Površina, ki jo je treba prebarvati (v m2): 200
Dodatne storitve: 1
glajenje in kitanje samo v stopnišču (cca 25 m2), drugje je bilo nazadnje kitano in glajeno , potrebni samo delni popravki, minimalno pri kaminu. Pričakujem pazljivost pri barvanju (zaščita pohištva) in čiščenje po izvedenih delih. Barvanje oken po dodatnem dogovoru, zaenkart garažna vrata in vhodna vrata. Rok izvedbe: september, oktober
Slikopleskarstvo, Pleskanje
Površina, ki jo je treba prebarvati (v m2): 200
Dodatne storitve: 0, 0, 0, 0
Stene so pripravljene za beljenje (mreža in bel kit). Vogalniki so že vgrajeni. Okvirne postave za delo: - brušenje sten in stropov - dobava materiala in dvakratno kitanje sten in stropov - brušenje sten in dvakratno beljenje sten in stropov Zahteva se visoka kvaliteta izvedbe. Ponudbe potrebujem čimprej. Hvala.

Slikopleskarstvo - Izbrani nasveti

Prikaži vse nasvete