Nasveti
Slikopleskarstvo
Koliko stane pleskanje?

Koliko stane pleskanje?

Cene slikopleskarskih storitev so običajno izražene v evrih na kvadratni meter, pri čemer se upošteva površina, ki jo je treba prepleskati, ne tlorisna površina prostorov. Okvirno površino dobimo s preprostim izračunom: tlorisno površino pomnožimo s 3.

Predpostavimo, da imamo 70 m2 veliko stanovanje v Ljubljani. Koliko bi odšteli za slikopleskarske storitve?

BELJENJE

Med najpogosteje iskane slikopleskarske storitve sodi beljenje. Za beljenje z dvakratnim premazom slikopleskarji računajo od 1,8 do 2,8 EUR na m2. V našem primeru (stanovanje s kvadraturo 70 m2) bi za beljenje vseh površin torej odšteli nekje od 370 do 580 EUR. Če veliko površine zasedajo okna ali se na primer ne odločimo za pleskanje stropov, je cena nekoliko nižja.

KITANJE IN GLAJENJE

Stene praviloma kitamo v treh, gladimo pa v dveh slojih. Cena kitanja in glajenja se giblje v okviru 2,5 - 4,5 EUR na m2. Povprečno okrog 3,5 EUR na m2. V primeru našega 70 m2 velikega stanovanja bi za to odšteli okrog 750 EUR.

Zahtevaj brezplačne ponudbe slikopleskarjev

PRALNA oz. LATEKS BARVA

V kopalnicah in kuhinjah se pogosto odločamo za pralno barvo, ki jo imenujemo tudi lateks barva. Za pleskanje s pralno barvo cena znaša 5 - 7 EUR na m2. Recimo, da je naša kopalnica velika 5 m2, za prepleskati pa je 15 m2 površin: za pleskanje s pralno barvo bi torej odšteli približno 90 EUR.

ODSTRANJEVANJE TAPET

Včasih je potrebno odstraniti tudi tapete. Taka storitev bi nas stala okrog 2- 3 EUR na m2. Če imamo v stanovaju po površini 30 m2 nalepljene tapete, ki jih želimo odstraniti, bomo slikopleskarju za omenjeno storitev plačali od 60 do 90 EUR.

Slikopleskarji se s strankami najraje dogovorijo za ogled stanovanja, saj končno ceno najlažje podajo po ogledu dejanskega stanja. Če se odločate za pleskanje stanovanja, lahko na naši strani zahtevate 6 brezplačnih ponudb slikopleskarjev iz vaše regije.

Zahtevaj brezplačne ponudbe slikopleskarjev