Nasveti
Garažna vrata
5 razlogov za nova garažna vrata

5 razlogov za nova garažna vrata

Kdaj je čas za nova garažna vrata?

  • ko s starimi garažnimi vrati nismo več zadovoljni,
  • ko stara garažna vrata težko odpiramo,
  • ko nas moti ročno odpiranje garažnih vrat (sploh v primeru dežja in snega),
  • ko bi radi imeli ločen osebni prehod,
  • ko vrata niso dovolj zvočno in toplotno izolativna.
Sodobna garažna vrata so bolj toplotno in zvočno izolativna, različne izvedbe se z videzom prilagajajo hiši, odpremo jih brez izstopanja iz avta, poleg tega pa preprečujejo vstop nepridipravom. Katero vrsto garažnih vrat izbrati in koliko vas bodo stala?

1. Odprete jih na daljavo

Vsa sodobna garažna vrata s pogonom (sekcijska garažna vrata, navojna rolo garažna vrata pa tudi dvižna) lahko odpiramo brez izstopanja iz avtomobila. Takšna možnost nam olajša prihod domov, ko zunaj dežuje ali sneži. Odpiramo in zapiramo jih s pomočjo daljinskega upravljalnika in celo s pametnim telefono

2. Bolj varni boste pred vlomilci

Vrata s pogonom imajo poleg varnostnega protivlomnega zapaha na vodilu motornega pogona lahko še ročne zapahe. Vrata za osebni prehod pri sekcijskih vratih pa lahko zaklenemo na več mestih. Pri mehanizmih za odpiranje imamo na izbiro ključna stikala, kodna stikala, čitalce prstnih odtisov.

Dvoje dvižnih garažnih vrat z lesenim vzorcem na tlakovanem dvorišču.

Vratom lahko dodamo tudi fotocelice, ki se uporabljajo za zaznavanje objektov in oseb ter tako preprečujejo morebitne nesreče pri zapiranju vrat.

3. V garaži bo topleje

Vsa sodobna garažna vrata so toplotno in zvočno bolj izolativna kot starejša garažna vrata. Garažna vrata v t. i. sendvič izvedbi omogočajo različno debelino izolacije (kot sredinski sloj), kar pomeni, da boste garažo lahko uporabljali tudi kot hobi prostor oziroma prostor za druženje. Boljša toplotna izolativno garažnih vrat omogoča, da garaža, ki se drži hiše, ni več toplotni most.

4. Polepšali boste hišo

Sodobna garažna vrata so večinoma iz pločevine, ki jo lahko barvno uskladimo z drugimi vrati ali okenskimi okvirju hiše. Na voljo je RAL barvna lestvica, ki obsega 193 barv. Izbiramo lahko tudi različno obdelavo površine (gladko, grobo ipd.) ali pa se odločimo za masivna lesena garažna vrata. Z široko paleto izbire garažna vrata lahko prilagodimo oziroma uskladimo z videzom hiše.

5. Lahko namestite osebni prehod ali loputo za hišne ljubljenčke

V sodobna garažna vrata lahko vgradimo osebni prehod, kar nam olajša zapuščanje ali vstopanje v garažo, saj nam je omogočen prehod brez odpiranja celotnih garažnih vrat. Dodamo jim lahko okno in prehod za hišne ljubljenčke.

Zahtevaj brezplačne ponudbe za garažna vrata