Cene storitev
Arhitekti
Projektanti

Koliko stane projektant?

 • 1620 €/m2
  Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD)
Zahtevaj ponudbe

Boste v kratkem potrebovali projektanta? Preverite, kakšne so povprečne cene in kaj je v končni znesek po navadi vključeno.


Idejna zasnova (IDZ)

 • 620 €/m2

Idejna zasnova oziroma IDZ je prvi korak k načrtovanju objekta. Njen namen je seznanitev vseh zakonsko opredeljenih nosilcev urejanja prostora z nameravanim posegom v prostor. Na osnovi IDZ se namreč pridobijo projektni pogoji oziroma soglasja pristojnih soglasodajalcev za priključitev vode, elektrike, kanalizacije. Sestavljena je iz grafičnih prikazov, opisov načrtovanega objekta, popisa zemljiških parcel, opisa trenutnega in bodočega stanja parcele, karakterističnega načrta arhitekture, popisa predvidenih priključkov na javno infrastrukturo. Cena je odvisna od velikosti parcele in specifik načrtovane gradnje, pa seveda tudi od arhitekta, ki vam jo izdela. Idejne zasnove (IDZ) stanejo v povprečju 9 €/m2, najcenejše dobite že za 6 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD)

 • 1620 €/m2

Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja je zbirka vseh potrebnih dokumentov in listin (med drugim vodilne mape, podatkov o projektu, lokacijskih podatkov, grafičnih prikazov in opisov predvidenega objekta, geodetskega načrta), ki jih potrebujete za pridobitev gradbenega dovoljenja. Na podlagi teh podatkov bo upravni organ namreč izdal gradbeno dovoljenje. PGD izdela odgovorni projektant oziroma arhitekt. Cena za PGD je odvisna velikosti od kompleksnosti načrtovanega objekta. Izvajalci vam bodo za projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD) zaračunali od 16 €/m2 do 20 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Projekt za izvedbo (PZI)

 • 510 €/m2

Projekt za izvedbo oziroma PZI podaja strokovna navodila in informacije za zakoličenje objekta in izvedbo celotne gradnje (med drugim sheme oken in vrat, mesta ogrevalnih naprav, točke osvetlitve, popis del, in podobno). Načrti morajo biti čim bolj natančni in temeljiti, da je zapletov pri gradbi čim manj.
Izdela se v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem. PZI je zakonsko predpisan. Njegova cena je odvisna od velikosti in kompleksnosti objekta, od načrtov, ki jih vsebuje, in podobno. Za projekt za izvedbo (PZI) vam bodo zaračunali med 5 €/m2 in 10 €/m2.

Zahtevaj ponudbe

Vodilna mapa

 • 600800

Vodilna mapa je sestavni del projektne dokumentacije, ki je potrebna za pridobitev gradbenega dovoljenja. V njej najdemo podatke o lokaciji, velikosti in obliki gradbene parcele, o objektu in izdelovalcih objekta, o vplivih objekta na okolje, in podobno. Njena vsebina je striktno določena in ne sme odstopati. Vodilno mapo izdela projektivno podjetje, ki se ukvarja s projektiranjem ali pooblaščeni projektant z licenco, ki je vpisan v register pooblaščenih arhitektov (ZAPS) ali pa v inženirsko zbornico Slovenije (IZS).
Cena vodilne mape je odvisna od velikosti in specifik posameznega objekta. Za vodilno mapo boste odšteli od 600 do 800.

Zahtevaj ponudbe

Nedavna povpraševanja za projektante

Novogradnja

 • Vrsta objekta: Večstanovanjski objekt
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 190
 • Okvirni rok začetka projekta: 1 - 3 mesece

Nadomestna gradnja, m2. Želim si dvostanovanjsko hišo, z zunanjim stopniščem. Spodnji in zgornji del skoraj identičen. Spodnji prostor naj vsebuje, kopalnico, wc, unility, shrambo (v kateri naj bo prostor tudi za toplotno črpalko, za ogravanje prostorov - talno gretje), dnevni prostor (kuhinja, jedilnica, dnevni prostor), spalnico in 2 (otroški) sobi. Z minimalno hodnika. Zgodnji del, podobna postavitev. Hiša z ravno streho. Lep pozdrav

Novogradnja

 • Vrsta objekta: Ostali poslovni prostori
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 1000
 • Okvirni rok začetka projekta: Takoj

Imamo investitorja, ki bi na naši parceli rad postavil na ravno površino montažno skladišče (to se postavi v 2dneh), modularno skladišče, izmere cca 60m x 15m, cca 10m višina. Zanima nas čas priprave potrebne dokumentacije, da se lahko da zeleno luč za postavitev takega objekta. Kar se tiče priprave terena je potrebna le utrditev tal, elektrika bo le za luči in kamere, voda je v neposredni bližini za primer požara ipd.

Novogradnja

 • Vrsta objekta: Hiša
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 100
 • Okvirni rok začetka projekta: 1 - 3 mesece

Pozdravljeni, Trenutno ravno urejava zadeve z geodetom. Želimo tipsko hišo, P+M, potem pa še zraven PGD in PZI, smo po iz okolice Trebnjega. Gledava pa približno takšno hišo + frčado bi še dodala. Spodaj sva si nekako zamislila kuhinja+dnevna+jedilnica, kurilnica, kopalnica, spalnica, zgoraj pa 3-4 spalnice in kopalnica.

Novogradnja

 • Vrsta objekta: Hiša
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 150
 • Okvirni rok začetka projekta: Takoj

V Ue Šiška imamo hišo, v kateri živimo in je tipa nepravi dvojček. V osnovi to sploh ni bil dvojček, ampak enodružinska hiša, približno polovico so jo prodali med obema vojnama, naredili ločene enote in razdelili parcelo. V obdobju po drugi svetovni vojni so bile narejene dozidave in nadzidave. Glede mer je sosedov objekt na črti, ki meji na cesto, ožji od našega objekta, prav tako je njegov objekt nižji, naša hiša je v celoti podkletena, sosedova samo delno. Zdaj bi radi polovico hiše podrli in zgradili novo, konstrukcijsko leseno hišo. Torej, naš namen je porušiti naš del hiše, in graditi na novo. Z možnostjo dozidave do mere, da se izenači z gabariti sosedovega objekta, prav tako podkleteno. Hvala.

Razširitev (dozidava ali nadzidava)

 • Vrsta objekta: Hiša
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 150
 • Okvirni rok začetka projekta: Več kot 3 mesece

Pozdravljeni, imamo družinsko hišo. Sedaj živimo v pritličju, kjer se nahaja garaža, kurilnica, pralnica, shramba pod stopnicami, kopalnica+wc, kuhinja z jedilnico ter soba za oddih. V prvem nadstropju pa je dnevna soba z balkonom, 2x kopalnica z wc, dve veliki spalnici + 2 otroški sobi. Hiša ima pa še drugo neizdelano nadstropje (idealno za mansardno stanovanje). Želja je izdelati mansardno stanovanje z ločenim vhodom najbolj primerno se nam zdi da bi se priklopili iz zunanje strani na notranje stopnišče med prvim in drugim nadstropjem. Za to bi bilo potrebno dozidati stopnišče. Tako bi bilo potrebno odstraniti balkon in okno ki je na spalnici, prestaviti okno na drugo stran spalnice ter narediti nek podest nadstrešek, mogoče dodaten prostor za garderobo v prvem nadstropju v pritličju bi pa ta podest izkoristili za povečanje jedilnice z velikimi steklenimi vrati kot zunanjo letno teraso. Potrebno pa bi bilo tudi preurediti streho. Hvala za ponudbo, lp

Novogradnja

 • Vrsta objekta: Hiša
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 140
 • Okvirni rok začetka projekta: Takoj

Glede najinih želja je tako, da si želiva hišo, ki bi imela nekje od do m2, tako da se lahko za lažji izračun osredotočimo na m2. Bila naj bi primerna za bivanje 4-članske družine, tako bi naj imela dve sobi, spalnico in morda še kakšen kabinet ali sobo. Glede na to, da gre za večjo parcelo, sva razmišljala o postavitvi atrijske hiše, kjer bi bila ločen spalnični del za naju z možem od sob, ki jih bosta imela otroka. Za primer vam pošiljam link hiše, ki ima nekako približno najini predstavi, razporejene prostore: https://www.variohaus.at/bungalow/bungalow-s-/ Glede strehe pa mislim, da glede na zadnjo lokacijsko informacijo, ne pride v poštev nič drugega kot le dvokapnica. Lp

Razširitev (dozidava ali nadzidava)

 • Vrsta objekta: Hiša
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 60
 • Okvirni rok začetka projekta: Takoj

Pozdravljeni, z družino živimo v hiši na Gradežu pri Turjaku in iščemo arhitekta/projektanta, ki bi nam pripravil vso potrebno dokumentacijo za gradbeno dovoljenje za prizidek in 2 nadstreška. Hiša je velika 65 -70 m2 in bi jo rada dozidali v velikosti dveh sob, torej cca 25 - 30 m2. Dodatno bi k hiši naredili še teraso in jo pokrili (lesen nadstrepek nad betonsko ploščo). Poleg hiše je še 30 m2 velika garaža, ki je sedaj bolj kurilnica in ropotarnica, avtomobili pa so na prostem. Zato bi poleg garaže naredili še lesen nadstrešek in betonsko ploščo spodaj. Torej, potrebovala bi ponudbo za izdelavo vseh potrebnih papirjev, da začnemo z zidavo prizidka. Več info na ali tina.svegelj@gmail.com. Hvala že vnaprej!

Adaptacija ali rekonstrukcija

 • Vrsta objekta: Hiša
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 150
 • Okvirni rok začetka projekta: Več kot 3 mesece

Sem iz bližnje okolice Nove Gorice. Gospodarski objekt, ki je bil že v preteklosti obnovljen bi želeli spremeniti v bivalno enoto. V preteklosti je bila na tem objektu že narejena prva plošča in adaptirana streha. Na vzhodnem delu objekta so že narejene stopnice za dostop v zgornji, mansardni del objekta, ki je trenutno v povsem surovem stanju in bi ga radi spremenili v bivalnega. Za to je potrebno narediti spremembno namembnosti in pridobiti vsa potrebna dovoljenja za gradnjo oziroma rekonstrukcijo. Večinoma bi posegali v notranjost tega objekta. Streha bi ostala v obstoječem stanju na zunanjih zidovih pa bi se vgradilo okna in vhodna vrata. Objekt je potrebno tudi kanalizacijsko urediti. Hiša in gospodarski objekt sta na isti parceli. *

Razširitev (dozidava ali nadzidava)

 • Vrsta objekta: Hiša
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 120
 • Okvirni rok začetka projekta: Več kot 3 mesece

Pozdravljeni. Pri nas imamo staro hišo, ki jo želimo adaptirati in razširiti ter urediti njeno okolico, ker se želimo ukvarjati s turizmom. Poleg hiše imamo gospodarsko poslopje, ki bi ga prav tako spremenili v apartmaje za oddajo. Tako me zanima ali lahko pričakujem izdelavo predloga projekta in prosim tudi za ponudbo stroškov? Če potrebujete kakšne informacije sem na voljo. Hvala in lep pozdrav.

Razširitev (dozidava ali nadzidava)

 • Vrsta objekta: Hiša
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 160
 • Okvirni rok začetka projekta: 1 - 3 mesece

Pozdravljeni, pisal sem pred kakšnim tednom za posamezna dela, po premisleku bi raje poizkusil najdet izvajalca za izvedbo zaključnih del na novogradnji. Novogradnja se nahaja se v naselju Škocjan, 4 km izven mesta Koper. Novogradnja grajena iz siporeksa Ytong, stene debelina 40 cm, brez predvidene dodatne izolacije. Hiša meri 13,50 x 9.m. Pritličje + mansarda, višine simsovna 4,60m. Na hiši so vodovodne inštalacije v večini narejene in predpripravljene elektroinštalacije ter na tleh je postavljen stirodur višine 5cm. Želel bi izvedbo na ključ v pritličju in izvedbo tlakov ter sten v mansardi in na balkonu. Notranje mere hiše: Pritličje: površina 80m2 stene m2 Mansarda: površina 80m2 + 25m2 balkon stene cca m2 Zunanja površina hiše stene m2 Gretje predvideno: talno Dela ki so zagotovo potrebna: -glajenje sten notri in zunaj na način lepilo+mrežica (v pritličju je nekaj že opravljeno z lepilom star contact+mrežica) -glajenje stropov pritličje -postavitev talnega ogrevanja -izvedba strojnih tlakov 5 cm -keramika -ogrevanje -fasada po dogovoru - ... *Mere sten so okvirne +/- 10m2. V kolikor ste za dela zanimani, bi bil potreben ogled. Z možnostjo pridobitve izračuna po fazah ter možnost plačila po izvedenih fazah. Plačilo po računih preko stanovanjskega kredita na Delavski hranilnici. Pošiljam še nekaj slik objekta. Lep pozdrav.