Zahtevaj brezplačne ponudbe za legalizacijo objekta v Rušah

267 izvajalcev v bližini
5 še na voljo

Že 864 uporabnikov iz Ruš je izvajalca poiskalo prek primerjam.si

8 najboljših ponudnikov za legalizacijo objekta Ruše, 2022

33 zaključenih projektov s povprečno oceno 4,5

5,0
Aleksandra D. , pred 6 leti

Pohvalim naj učinkovitost, prijaznost! Veliko svetuje. Zelo pozitivno sem presenečena nad g. Simonom!

5,0
Erik C. , pred 5 leti

Če bi izbiral še enkrat, bi ponovno vzel g. Simona. Tudi, ko sva že zaključila z delom, se je vedno odzval na klice za dodatna vprašanja, si vzel čas in odgovoril. Sem zelo zadovoljen!

10+
Let na tržišču
10+
Izvedenih projektov
500+
Poslanih ponudb
Izbor strank 2016
Izbor strank 2017

Storitve: načrt za gradnjo hiše, gradbeni nadzorniki, arhitekti, projekti hiš, legalizacija objekta, gradbeno dovoljenje, projektiranje hiš, projektant, gradbeni nadzor, notranji design, notranji oblikovalec, notranje oblikovanje, arhitekturni biro.

Zahtevaj ponudbo

PRODOM BIRO d.o.o.

4,6
14 ocen
5,0
Tatjana P. , pred 3 leti

Odlični so! Še posebej pa moram pohvaliti še geodeta gospoda Ocepek Marjana!

5,0
Slavko S. , pred 4 leti

Super zadovoljen. Vse je potekalo brez problema.

10+
Let na tržišču
20+
Izvedenih projektov
500+
Poslanih ponudb
Preverjen izvajalec
10+
Število zaposlenih
Izbor strank 2019
Izbor strank 2020

Storitve: projektant, notranji oblikovalec, projekti hiš, napeljava elektrike, nadometna električna napeljava, projektiranje hiš, arhitekturni biro, načrt za gradnjo hiše, električne inštalacije, notranje oblikovanje, gradbeno dovoljenje, arhitekti, električarji, gradbeni nadzorniki, elektroinštalacije, legalizacija objekta.

Zahtevaj ponudbo

PLAN B d.o.o.

4,7
4 ocene
5,0
Sašo Ž. , pred 7 leti

Šlo je za popolno prenovo stanovanja. Podjetje Plan B nam je pripravilo vse od načrtov za rekonstrukcijo do izrisov za notranjo opremo. Zelo sem bil zadovoljen z našim sodelovanjem in podjetje Plan B z veseljem priporočam naprej!

5,0
Jaša P. , pred 7 leti

Podjetje Plan B je projektiralo pri nas zunanjost objekta in zunanjo ureditev. Vse je bilo kot dogovorjeno. Projektiranje je potekalo hitreje, kot sem lahko delal. Delo je bilo opravljeno v roku. Pohvalil bi še posebej g. Medveška.

20+
Let na tržišču
200+
Poslanih ponudb
5+
Število zaposlenih

Storitve: arhitekti, košnja trave, gradnja hiše na ključ, projekti hiš, hiša na ključ, ureditev okolice, temeljna plošča, urejanje vrtov, načrtovanje vrta, zasaditev vrta, gradnja hiše, gradbena dela, izdelava škarpe, načrt za gradnjo hiše, notranji design, gradbeno dovoljenje.

Zahtevaj ponudbo
5+
Let na tržišču

Storitve: gradbeno dovoljenje, arhitekturni biro, notranji design, projektiranje hiš, projektant, notranji oblikovalec, legalizacija objekta, arhitekti, projekti hiš, notranje oblikovanje, načrt za gradnjo hiše.

Zahtevaj ponudbo

ŠARMAN d.o.o.

 
0 ocen
20+
Let na tržišču

Storitve: arhitekturni biro, načrt za gradnjo hiše, gradbeno dovoljenje, notranje oblikovanje, notranji oblikovalec, legalizacija objekta, projektiranje hiš, notranji design, projekti hiš, arhitekti, projektant.

Zahtevaj ponudbo

PLAN BIRO d.o.o.

 
0 ocen
20+
Let na tržišču

Storitve: notranji design, notranji oblikovalec, notranje oblikovanje, arhitekturni biro, legalizacija objekta, projektiranje hiš, projekti hiš, projektant, arhitekti, gradbeno dovoljenje, načrt za gradnjo hiše.

Zahtevaj ponudbo
10+
Let na tržišču

Storitve: notranje oblikovanje, notranji oblikovalec, gradbeno dovoljenje, projektant, legalizacija objekta, načrt za gradnjo hiše, projekti hiš, projektiranje hiš, arhitekturni biro, arhitekti, notranji design.

Zahtevaj ponudbo
20+
Let na tržišču

Storitve: legalizacija objekta, projekti hiš, projektant, projektiranje hiš, gradbeno dovoljenje, notranji design, arhitekti, notranji oblikovalec, načrt za gradnjo hiše, arhitekturni biro, notranje oblikovanje.

Zahtevaj ponudbo

Pogosta vprašanja

 • Ali je res nujno legalizirali stavbo?

  Legalizacija nezakonito zgrajene stavbe je potrebna. Samo legaliziran objekt namreč lahko vpišete v zemljiško knjigo, kataster, nanj vzamete hipotekarni kredit, ga legalno oddate in podobno. Tak objekt ima tudi večjo vrednost kot nedovoljena gradnja oziroma gradnja na črno.

 • V katerem primeru objekta ne morem legalizirati?

  Vsakega objekta, zgrajenega na črno, ni mogoče legalizirati. Razlog je največkrat ta, da objekt, zgrajen na črno, ni bil postavljen v skladu s predpisi in zakonom. Prav tako je možno, da je neskladen s prostorskimi akti, zgrajen na kmetijskem zemljišču, preblizu meje in podobno. Ali je vašo hišo mogoče legalizirati ali ne, vam lahko z gotovostjo povedo le za to usposobljeni arhitekti, ki bodo od blizu preučili vašo situacijo.

 • Kako poteka legalizacija?

  Če želite legalizirati nelegalno gradnjo, se morate najprej prepričati, da je objekt zgrajen v skladu z vsemi predpisi in ga je tako sploh mogoče legalizirati. Ko potrdite možnost legalizacije, sledi priprava dokumentacije: pooblaščeni arhitekt bo naredil izmere objekta na lokaciji, izdelal načrte za potrebe legalizacije, pripravil gradbeno dokumentacijo, pridobil projektne pogoje in potrebna mnenja (ARSO, elektrika, itd.), pripravil elaborate, in več. Ko so vsi dokumenti pripravljeni, bo na upravni enoti oddal zahteva za legalizacijo. Upravna enota bo po plačilu potrebnih taks in prispevkov izda la gradbeno dovoljenje, s čimer bo vaš objekt postal legalen.

Nedavna povpraševanja za legalizacijo objekta, Ruše

Adaptacija ali rekonstrukcija

 • Vrsta objekta: Drugi objekti
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 28
 • Okvirni rok začetka projekta: 1 - 3 mesece

Gre za gospodarski objekt, ki bi ga spremenila v bivalno enoto. Vse kar bi se delalo bi bila rušitev in nova postavitev severne in zahodne stene, hkrati pa rušitev lesenega ostrešja, ki bi se nadomestilo z betonsko ploščo, ki bi kasneje služila kot terasa. Prav tako bi se severna stena zamaknila za 1,5 metra. Objekt vodo in elektriko že ima. Hvala.

Razširitev (dozidava ali nadzidava)

 • Vrsta objekta: Hiša
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 50
 • Okvirni rok začetka projekta: 1 - 3 mesece

Želeli bi dograditi hišo in potrebujemo gradbeno dovoljenje, ter adaptirati seveda(ta hiša sedaj je bila grajena preden so potrebovali načrte) in dejansko nas zanima pred pričetkom, če je to seveda sploh možno naredit - kakšne možnosti adaptacije imamo. Hišo bi pa sicer razširili in dvognili, da se ji poveča obseg za 50m2. Hvala, LP

Adaptacija ali rekonstrukcija

 • Vrsta objekta: Stanovanje
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 20
 • Okvirni rok začetka projekta: Več kot 3 mesece

V večstanovanjski hiši s štirimi stanovanji bi želela urediti dodatno sobo in jo povezati s stanovanjem. Stanovanje je podstrešno, podstrešje skupno, vendar lahko dobim soglasje sosedov oz. ustrezno pogodbo. Objekt je star čez sto let, lociran v Rušah (Maribor). Ali se bomo dejansko lotili projekta, je odvisno od predvidenega stroška, zato mi je najprej pomemben informativni izračun vseh stroškov: ureditve papirjev, idejnega načrta in nato izvedbe del, ki bi vključevala: leseno stopnišče za povezavo s sedanjo dnevno sobo, 5-6 strešnih oken, izolacija + gips plošče oz. s strešne strani verjetno tudi les (streha je trenutno opečna kritina, položena na late, ni niti podeskana) in izdelava montažnih tal (tla na podstrešju je treba narediti montažno na obstoječe trame, med trami pa zapolniti z izolacijo), potrebne so tudi električne inštalacije. Soba bi bila velika ca. 20 m2. LP

Notranje oblikovanje

 • Vrsta objekta: Hiša
 • Površina objekta ali prostora (v m2): 300
 • Okvirni rok začetka projekta: Takoj

Pozdravljeni, prenavljamo enodružinsko hišo, ki zajema spalnico, dnevno sobo, kopalnico, jedilnico, kuhinjo, 2 delovni sobi. Potrebovali bi celotno zasnovo stanovanja - hiše, skupaj z izrisi za mizarja in popisi za morebitna gradbena dela. Glede na obseg projekta bi bilo najboljše, če se lahko dobimo na objektu. Hvala, LP