Nasveti
Čistilni servisi
Kako izbrati najboljši čistilni servis?

Kako izbrati najboljši čistilni servis?

Pri izbiri najbolj ustreznega čistilnega servisa za čiščenje vašega podjetja ali gospodinjstva je dobro, da pridobite čim več informacij. Povprašajte za informacije po telefonu ali preko elektronske pošte, pozanimajte se pri drugih uporabnikih storitev ter preglejte podatke na spletnih straneh.

Na spletni strani primerjam.si lahko z enim oddanim obrazcem, ki vam bo vzel minuto časa, pridobite do 6 brezplačnih ponudb čistilnih servisov, ki so preverjeni in ocenjeni s strani uporabnikov. Po maksimalno enem tednu boste prejeli ponudbe, med katerimi se lahko odločate in izberete čistilni servis, ki vas je navdušil.

Zahtevaj brezplačne ponudbe čistilnih servisov
Mlada čistilka z metlo drži v zrak iztegnjen palec.

1. Profesionalni čistilni servisi opravljajo delo v skladu s standardi kakovosti in po normativih

Profesionalni čistilni servisi so tisti, ki delo opravljajo po normativih, ki so določeni za različne tipe čiščenj, na primer za čiščenje industrijskih objektov, zdravstvenih ustanov, poslovnih prostorov, vzgojno varstvenih ustanov, trgovskih centrov, gospodinjstev in drugo.

Profesionalni čistilni servisi tudi delujejo v skladu s standardi kakovosti in imajo pridobljene certifikate po ISO standardih:

  • ISO 9001 (certifikat kakovosti čiščenja oziroma sistema vodenja kakovosti)
  • ISO 14001 (certifikat za varstvo okolja oziroma sistema ravnanja z okoljem)
  • ISO 10002 (certifikat sistema upravljanja zadovoljstva naročnikov storitev)

2. Dober čistilni servis zaposluje usposobljen kader in vlaga v izobraževanja

Pomemben kazalnik kakovosti storitev je, ali imajo čistilni servisi zaposlene čistilke in čistilce, ki so usposobljeni za:

  • Varno delo/varnost pri delu,
  • ravnanje s kemičnimi čistili,
  • upravljanje in uporabo strojev za čiščenje,
  • različne tehnike čiščenja,
  • razkuževanje in vzdrževanje različnih površin in materialov, ter za
  • ergonomično in ekonomično uporabo čistilnih pripomočkov.
Dobri čistilni servisi nenehno vlagajo v izobraževanja in usposabljanja čistilk in čistilcev, zato da lahko zagotovijo standard kakovosti, učinkovito organizacijo dela in kratek odziven čas od naročila storitve do izvedbe.

3. Zanesljivi čistilni servisi imajo urejeno zavarovanje za kritje škode

Če podjetje oziroma fizična oseba, ki izvaja dejavnost čiščenja, ni zavarovana, to pomeni, da ne prevzema odgovornosti za svoje delo in tudi morebitne napake in poškodbe, ki se lahko dogodijo med čiščenjem.

Čistilni servisi, ki imajo zavarovanje, pa lahko iz zavarovalne police črpajo sredstva za kritje škode v primerih, če na primer čistilka pomotoma razbije luč, poškoduje gospodinjski aparat, in drugo.

Škoda je krita tudi v primeru, če opazite, da v stanovanju manjka določen predmet. Izberite čistilni servis, ki ima urejeno zavarovanje, saj boste tako brez skrbi v primeru, da se dogodi kakšna nepredvidljiva nesreča.

4. Čistilni servis posluje na podlagi pogodbe o sodelovanju, ki je pravno zavezujoča

Poiščite čistilni servis, s katerim boste lahko podpisali pogodbo o sodelovanju. Podpis pogodbe vam omogoča, da boste kadarkoli pregledali vse postavke, katere ste zapisali v pisnem dokumentu.

Pogodbe so zavezujoče, saj je vzpostavljeno pravno formalno razmerje med vami in čistilnim servisom kot izvajalcem storitve. V pogodbi lahko določite obseg čiščenja, tip čiščenja, terminske razporede, cene, način plačila, dogovorjene roke, pogoje za reklamacijo, dodatne storitve in drugo.

Zahtevaj brezplačne ponudbe čistilnih servisov

5. Najboljši čistilni servisi nudijo individualno obravnavo in osebni pristop

Čistilni servisi z dodano vrednostjo se prilagajajo svojim strankam. Poiščite takšnega, ki vam bo nudil individualno obravnavo in osebni pristop, pri čemer bodo pri oblikovanju ponudbe in pri izvajanju storitev upoštevali vaše potrebe in želje. Poskušajte izvedeti, ali se lahko prilagodijo tudi vašemu urniku, in ali nudijo storitve tudi izven običajnega delovnega časa.

Mlad moški obkrožen s čistili kaže na budilko.

6. Poiščite čistilni servis, ki je specializiran za tip čiščenja, ki ga potrebujete

Niso vsi čistilni servisi specializirani za vsak tip čiščenja. Nekateri čistilni servisi so specializirani in ponujajo storitve samo na področju čiščenja poslovnih prostorov, večjih industrijskih objektov, stanovanjskih blokov, zdravstvenih ustanov, itd.

Spet drugi čistilni servisi ponujajo samo storitve čiščenja na domu oziroma čiščenja stanovanj, hiš in drugih zasebnih objektov, nekateri čistilni servisi pa ponujajo kombinacijo storitev (gospodinjstva in poslovni objekti). Pomembno je, da poiščete ponudnika, ki opravlja storitve čiščenja, ki jih potrebujete.

7. Osredotočite se na iskanje optimalnega razmerja med ceno in kakovostjo čiščenja

Čistilni servisi, ki na trgu poslujejo že kar nekaj let, ne morejo preživeti z nizkimi cenami, če želijo ohranjati kakovost čiščenja. Na račun nizke cene lahko ne izobražujejo zaposlenih ali pa ne vlagajo v opremo za čiščenje.

Če boste našli čistilni servis, ki izstopa s cenami, bodisi s prenizkimi ali previsokimi cenami v primerjavi z ostalimi ponudniki, se skušajte pozanimati, kaj se skriva v ozadju.

Osredotočite na iskanje čistilnega servisa, ki ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo storitev. Pozanimajte se tudi o plačilnih pogojih, načinih obračunavanj (glede na urno postavko ali kvadratni meter), ter zahtevajte predračun.

Oglejte si povprečne cene in razpon cen za:

8. Poiščite čistilni servis v vašem mestu in okolici

Večji čistilni servisi pokrivajo celo Slovenijo, saj imajo izpostave in centre v vsakem večjem mestu po celi državi. Spet drugi pa poslujejo samo v mestu, kjer imajo sedež podjetja, in v okolici mesta.

Najbolje je, da izberete čistilni servis v bližini vašega kraja bivanja oziroma poslovanja. S tem se boste izognili obračunavanju kilometrine in potnih stroškov, ali pa bodo obračunani potni stroški precej nižji.

Pridobite ponudbe čistilnih servisov iz vaše okolice

9. Prednost je, če čistilni servis nudi celostne storitve čiščenja

Četudi trenutno potrebujete samo določeno storitev, na primer tedensko čiščenje stanovanja, boste v prihodnosti morda potrebovali še druge storitve. Zato je smiselno, da poiščete čistilni servis, ki ponuja celostne storitve.

Tako ne boste izgubljali časa in denarja z iskanjem drugih ponudnikov, ampak boste lahko vse naročili pri enem podjetju. Čistilni servisi lahko ponujajo naslednje storitve:

10. Najboljši čistilni servisi razpolagajo s sodobno in profesionalno opremo za čiščenje

Pozanimajte se, kakšno čistilno opremo uporablja čistilni servis. Najsodobnejša oprema zagotavlja, da bodo površine ustrezno očiščene, higienične in tudi vzdrževane. Tehnologija mora biti prijazna do površin in materialov, učinkovita in nenazadnje tudi prijazna do okolja, pri čemer lahko vprašate tudi za možnost čiščenja z ekološkimi čistili.

različni pripomočki za čiščenje na zelenem ozadju

Profesionalna oprema omogoča tudi delo pri različnih tipih čiščenja. Če ima čistilni servis dvižne odre, lahko očisti steklene fasade na višini, oprema za dezinfekcijo pa mu omogoča, da profesionalno razkuži vse površine. Visokotlačni čistilci so nujna oprema pri strojnem čiščenju tal v industrijskih objektih, in drugo.

11. Preberite spletne ocene, reference in mnenja uporabnikov o storitvah čistilnih servisov

Na spletnih straneh čistilnih servisov si lahko ogledate njihove reference. To so lahko podjetja, s katerimi uspešno sodelujejo, ali ocene fizičnih oseb. Tako boste dobili vpogled v delovanje servisa (usposobljenost, izkušenost, zanesljivost).

Če želite pridobiti bolj objektivne ocene, pa se lahko zanesete na mnenja uporabnikov in njihove spletne ocene za čistilne servise, ki ponujajo svoje storitve na spletni strani primerjam.si.

Oglejte si mnenja strank za različne storitve čiščenja, ki so jih stranke naročile pri izbranih čistilnih servisih. Istočasno lahko oddate tudi povpraševanje in pridobite do 6 brezplačnih ponudb.

Zahtevaj brezplačne ponudbe čistilnih servisov