Nasveti
Čistilni servisi
Zakaj za čiščenje stanovanja ali hiše raje najeti čistilni servis?

Zakaj za čiščenje stanovanja ali hiše raje najeti čistilni servis?

Če niste še povsem odločeni, ali bi najeli čistilni servis na domu, preberite 7 razlogov, zakaj je smotrno, da si priskrbite zunanjo pomoč. Zagotovo odločitvi botrujejo tudi cene. Oglejte si povprečne cene za čiščenje stanovanja.

Zahtevaj brezplačne ponudbe čistilnih servisov

1. Z najemom čistilnega servisa boste manj obremenjeni in imeli boste več časa za stvari, ki jih radi počnete

Če ste zaposleni in imate veliko obveznosti tudi izven službe, pridete zvečer domov in nimate ne časa ne energije, da bi še počistili kuhinjo ali pomili tla po stanovanju. Z najemom čistilnega servisa boste prihranili veliko časa. Namesto, da bi po službi hiteli domov, zato da boste uspeli vse počistiti in pospraviti, lahko po težkem delovnem dnevu le dvignete noge v zrak in se sprostite.

čistilka v dnevni sobi izvaja jogo

Smisel pomoči v obliki čiščenja na domu je, da nekdo drug opravi to namesto vas in vas razbremeni obveznosti in skrbi. Čas lahko namenite drugim dejavnostim, ki so vam pomembne. Na primer, imeli boste več časa za ukvarjanje z otroki, za druženje s prijatelji in družino, za šport in hobije, ter drugo.

2. Čistilke temeljito počistijo dom in se lotijo tudi težje dostopnih območij

Če boste najeli profesionalce za čiščenje stanovanja ali hiše, boste s tem dobili zagotovilo, da bo vaš dom temeljito očiščen. Čistilke in čistilci so usposobljeni za to, da v čim krajšem času opravijo delo čim bolj učinkovito in temeljito, pri tem pa sledijo visokim standardom čiščenja.

Ne počistijo stvari le površinsko, ampak se lotijo tudi podrobnosti, na primer, posesajo prah pod kavčem, očistijo fuge med ploščicami, pobrišejo prah na knjigah in zgornje police omar, ter drugo. Ne pozabijo niti na področja, ki so pogosto zanemarjena ali pa bi jih težko očistili sami.

3. Za čiščenje stanovanja uporabljajo profesionalna čistilna sredstva

Čistilni servis uporablja najbolj učinkovita čistilna sredstva, ki jih ne morete kupiti v običajnih trgovinah. To jim omogoča, da uporabijo različna čistilna sredstva za različne površine in materiale. Hkrati vedo, katera čistila uporabiti na določenih površinah. S tem se preprečijo poškodbe na površinah, hkrati pa se zagotovi temeljito čiščenje.

nabor različnih sredstev za čiščenje

Za nekatere površine bodo uporabili bolj abrazivna čistilna sredstva, pri drugih pa bolj blaga ali celo ekološka čistilna sredstva. Imajo opremo tudi za globinsko čiščenje površin (preproge, sedežne garniture, itd.), kopalniške površine, ploščice, stekla in druge površine. V vsakem primeru prinesejo vso opremo s sabo, vam pa je ni potrebno kupovati.

4. Temeljito čiščenje hiše ohranja čist zrak v prostorih in odstranjuje alergene

Pršice, razni patogeni, cvetni prah, umazanija, dlake hišnih ljubljenčkov in plesen spadajo med najpogostejše alergene, ki so posebej problematični, če imate težave s kroničnimi alergijami. Alergeni skupaj z nečistim zrakom v notranjih prostorih predstavljajo tveganja tudi za majhne otroke in starejše. Pojavijo se lahko težave s pekočimi očmi, pogosto kihanje, kašljanje in neprijeten občutek v grlu in nosu.

Z najemom čistilnega servisa vam ne bo potrebno skrbeti za alergene v stanovanju ali hiši. Profesionalno čiščenje je pomemben dejavnik pri ohranjanju čistega in svežega zraka v zaprtih prostorih. Čistilka na domu bo na vašo željo očistila tudi predele, kjer se nabira največ onesnaževalcev, od koder se dvigajo v zrak. To so preproge, zavese, rolete ali žaluzije, sedežne garniture, fotelji, in drugo.

Pridobi brezplačne ponudbe za čiščenje stanovanja

5. Razkuževanje površin v kopalnici in kuhinji poskrbi za odstranitev vseh mikrobov

Čistilka, ki uporablja profesionalna čistila in pozna tehnike čiščenja, bo poskrbela za odstranitev bakterij, virusov, glivic in plesni, patogenov in organizmov, ki se radi nabirajo na kopalniških in kuhinjskih površinah, kot so kadi, tuš kabine, umivalniki, stranišča, itd. Lahko se odločite tudi za razkuževanje površin v kopalnici in kuhinji, saj se v teh prostorih nabira največ mikrobov. Čistilni servis bo poskrbel za najvišje standarde higieničnosti.

6. Z rednim čiščenjem se daljša življenjska doba pohištva in drugih površin

Profesionalno čiščenje stanovanja ali hiše ne prinaša le temeljito očiščenega doma, ampak s čiščenjem poskrbi tudi za vzdrževanje pohištva in vseh površin. S tem se podaljšuje življenjska doba vse opreme v vašem domu. Ustrezna oskrba podaljšuje življenjsko dobo preprog, armatur, naprav ter lesenih tal in lesenega pohištva.

brisanje lesenega pohištva

Vlakna v preprogah ter v tekstilni ali oblazinjeni sedežni garnituri lahko hitreje propadajo brez rednega globinskega čiščenja. Enako velja za kopalniške površine, ki jih načenja plesen, ki se brez ustreznega čiščenja zažre v materiale in jih trajno poškoduje.

7. Čistilni servisi ponujajo prilagojene rešitve glede na vaše potrebe

Najem čistilnega servisa za čiščenje stanovanja ali hiše ni zapleten postopek, kot je morda videti na prvi pogled. Čistilni servisi se namreč prilagajajo strankam, zato da vam lahko ponudijo različne storitve. Prilagojene rešitve zajemajo:

  • Sami izbirate, kako pogosto naj čistilka pride v vaš dom (večkrat tedensko, enkrat tedensko, mesečno, po potrebi).
  • Plačate samo storitev brez dodanih stroškov. Ni vam potrebno priskrbeti čistil in druge opreme.
  • Sami izberete storitve čiščenja (na tedenski ravni lahko naročite generalno čiščenje stanovanja, spet drugič samo čiščenje oken, ali pa globinsko čiščenje sedežne garniture ali preproge, itd.).
  • Glede na to, da sami izbirate storitve čiščenja, ki jih potrebujete, imate s tem nadzor nad stroški. Čistilni servisi zaračunavajo za vsako storitev posebej, zato za cene veste že vnaprej. Oglejte si cene za čiščenje stanovanja ali hiše.
Pridobi ponudbe za čiščenje na domu